Aksaray Valisi Ali Mantı 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı

Aksaray Valisi Ali Mantı 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Yayınladı

           Aksaray Valisi Ali Mantı 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.Vali Mantı mesajında şunları söyledi.1928 yılında büyük Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

           Bir milletin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşabilmesi; eğitim ve öğretimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Eğitim meselesini halleden milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemiştir.

           Aziz milletimiz de bilgiyi, eğitimi hep ön planda tutmuş, kendisine bir harf öğretene çok büyük bir değer yüklemiştir. Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyetin güçlenmesinde, milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz  en fedakâr ve saygıya değer unsurlardır. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir.

            Öğretmenlerimizin almış oldukları vazife bilinci dâhilinde görevlerini ciddiyet ve titizlikle ifa edeceklerine inanıyor, bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor ve tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum.



50’den fazla sözlük tek platformda
Ankara'da Polatlı’ya kırsal kalkınma yatırımı
Meteoroloji’den kritik uyarılar! Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı
Kayseri Erciyes'te ziyaretçi sayısı 3 milyonu geçti
-Aksaray’da küçükbaş hayvancılığa önemli destek sağlayacak proje başlıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Tanışma Programı Düzenledi
Erzincan semalarında muharip uçak geçişi
Türkiye’den İsrail’in Batı Şeria kararına tepki
TESK’ten deprem bölgesindeki esnafa kredi erteleme çağrısı
Çağrı Bey Somali yolunda
Hazine destekli kredilerde yeni dönem... Çiftçi ve esnafa kredi şartları yenilendi
Türkiye dijital dönüşümde hızlanıyor
Türkiye ve Gana, afet yönetiminde iş birliğini güçlendiriyor
Bursa Nilüfer’de Sevgililer Günü’nde “Operada Aşk” konseri
Şubat ayı SED ödemeleri hesaplarda
  • Pazartesi 11.5 ° / 8.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 13 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 9 ° / 4.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu