Aksaray Üniversitesi’ne Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Kuruluyor

Aksaray Üniversitesi’ne Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Kuruluyor

Aksaray Üniversitesi’ne Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Kuruluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Aksaray Üniversitesi bünyesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulmasına karar verildi. Karar, 10 Şubat 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.

Bu adımla birlikte, Türkiye’deki üniversitelerin akademik yapılarının güçlendirilmesi ve eğitim olanaklarının artırılması amaçlanıyor. Bilgi teknolojileri ve dijital dönüşüm alanlarında uzman yetiştirmeyi hedefleyen fakültenin, Türkiye’nin bilişim sektörüne katkı sağlaması bekleniyor.

Yeni fakültenin müfredatı, akademik kadrosu ve öğrenci kabul sürecine dair detayların önümüzdeki günlerde açıklanması öngörülüyor. Karar, üniversite öğrencileri ve akademik çevreler tarafından memnuniyetle karşılandı.



ABB'den çocuklara ücretsiz futbol yaz kursu

Ankara'da Türkvatan ve Çarpışantürk zirvede

DOÇEK ekibi bu kez Kaçkar Dağı’na tırmanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi güreşte altın çağını yaşıyor

8 spor federasyonunun ana statüsü Resmi Gazete'de yayımlandı

Offroad heyecanı Ankara'da yaşanacak

GSB Okul Sporları 3 milyona yakın öğrenciyi sporla buluşturdu

Binicilikte TBMM Kupası sahibini buldu

GÖK-HAN Roket Takımı’ndan uluslararası başarı

Bursa Osmangazi’de Biathle rüzgarı esti