Aksaray Üniversitesi ve Urgenç Devlet Üniversitesi arasında mutabakat zaptı imzalandı

Aksaray Üniversitesi ve Urgenç Devlet Üniversitesi arasında mutabakat zaptı imzalandı

Aksaray Üniversitesi ve Urgenç Devlet Üniversitesi arasında mutabakat zaptı imzalandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bilimsel iş birliği ve eğitim ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Özbekistan’ın Urgenç Devlet Üniversitesi ile mutabakat zaptı imzaladı.

Aksaray Üniversitesi ile Özbekistan’ın Urgenç Devlet Üniversitesi arasında akademik iş birliğini artırmak ve ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek için mutabakat zaptı imzalandı. İmza töreninde ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever ve Urgenç Devlet Üniversitesi Uluslararası İş Birliğinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gayrat Urazboyev hazır bulundu.  

Anlaşma kapsamında; öğretim üyesi ve öğrenci değişimleri, ortak bilimsel araştırmalar ve projeler, eğitim programlarının geliştirilmesi, uluslararası projelere ortak katılım gibi alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi planlanıyor. Bu iş birliğinin, yalnızca Aksaray Üniversitesi ve Urgenç Devlet Üniversitesi akademik çevreleri için değil, bölgesel eğitim ve bilimsel gelişim için de yeni fırsatlar oluşturması bekleniyor. Mutabakat zaptı, eğitimde yeniliklerin teşvik edilmesi, bilimsel potansiyelin artırılması ve genç neslin küresel bilgi arenasına hazırlanması açısından önemli bir katma değer oluşturuyor.

İki üniversite arasında uzun vadeli stratejik iş birliği oluşturulacak

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, iki yükseköğretim kurumu arasında imzalanan bu mutabakat zaptının uzun vadeli stratejik iş birliğini hedefleyen önemli bir adımı temsil ettiğini kaydetti. Dost ve kardeş ülke Özbekistan ile eğitim ve kariyer alanındaki iş birliğini her geçen yıl daha da geliştirmeye devam edeceklerini ifade eden Rektör Arıbaş, “Türkiye ve Özbekistan arasındaki tarihi ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması ve iki ülke arasındaki iş birliğinin artarak devam etmesine Aksaray Üniversitesi olarak biz de katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Urgenç Devlet Üniversitesi ile imzaladığımız mutabakat zaptı bu açıdan büyük önem taşıyor.  Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gayrat Urazboyev’e destekleri ve nazik ev sahiplikleri için teşekkür ediyor, kendilerini en kısa sürede Aksaray Üniversitesi’nde ağırlamak istiyoruz. Aksaray Üniversitesi’nin uluslararası görünürlüğünü artırma ve dünyaya açılma hedefi doğrultusunda atılan adımlara imzalanan bu mutabakat zaptı ile bir yenisini daha eklemiş olmanın vermiş olduğu gururu yaşıyoruz” dedi.  



Ankara’da çocuk dostu kent için güçlü adım
Bakan Memişoğlu: GÖKBEY helikopteri 2026’da hava ambulans filosunda
Kooperatiflere yeni hibe destekler geliyor... 'Enhancer Pro' başlıyor
Bakan Kurum 'sıfır atık' uygulamalarını Cenevre'de anlattı
Aksaray’da Suç Oranlarında Düşüş: Vali Kumbuzoğlu Güvenlik Verilerini Paylaştı
Bozgedik: Evlilikte Mizahı ve Sürprizi İhmal Etmeyin
Aksaray’ın Gençlik ve Spor Yatırım Talepleri Bakan Osman Aşkın Bak’a İletildi
7,2 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplarda
Aydın'da açık alan çöpe 1,9 milyon TL'lik ceza!
Sakarya'da ‘Tanık’ sergisi 26 Ekim’e kadar açık
İŞKUR, 9 ayda 1,16 milyon kişiyi işe yerleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Gazze'ye diz çöktüremedi... Sivil anayasa en büyük özlemimiz
Aksaray Üniversitesi ve Urgenç Devlet Üniversitesi arasında mutabakat zaptı imzalandı
'Özel Güvenlik'te yeni sigorta zorunluluğu... Teminat tutarları artırıldı
Kurtulmuş: Arkadaşlarımızın kılına zarar gelirse hesabını verirsiniz!
  • Çarşamba 18.6 ° / 14.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.3 ° / 14.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 16 ° / 14.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu