Aksaray

23.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:50
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:58

Aksaray Tahinlisi sade ve 3 farklı çeşidi ile hem yurtiçinde hem de yurtdışında sahur sofralarını süslüyor.

Aksaray Tahinlisi sade ve 3 farklı çeşidi ile hem yurtiçinde hem de yurtdışında sahur sofralarını süslüyor.

Aksaray Tahinlisi sade ve 3 farklı çeşidi ile hem yurtiçinde hem de yurtdışında sahur sofralarını süslüyor.

Aksaray’da Ramazan’ın vazgeçilmezi olan Coğrafi İşaret Belgeli Aksaray Tahinlisi sade ve 3 farklı çeşidi ile hem yurtiçinde hem de yurtdışında sahur sofralarını süslüyor. 
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2021 yılında Coğrafi İşaret Belgesi alarak tescillenen Aksaray Tahinlisi her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da da sahur sofralarının vazgeçilmezi oldu. Hamurunda buğday unu, kepekli buğday unu, su, toz şeker, kuru maya, tereyağı kullanılan tahinli sahurda tüketenlerin tok kalmasını sağlarken, iç harcında tahin ve zeytinyağının kullanılması ise susuzluk hissi yaşatmıyor. Tahinli sade ve üç farklı şekilde üretiliyor. Şekerli, cevizli olarak 2 farklı üretilen tahinli bir de şeker ceviz karışık üretiliyor. Aksaray Tahinlisi lezzetiyle çevre illere kendisini kısa sürede duyururken, gurbetçi vatandaşlar nedeniyle yurtdışında da ciddi bir şekilde tanıtılıyor. Vatandaşlar kimi zaman sabahın erken saatlerinde başlayan üretimin ilk ürünlerini alıp evinde muhafaza ediyor. Kimi vatandaşlar ise iftar ve sahur öncesi taze günlük Aksaray Tahinlilerini satın alıyor. Bazı vatandaşlar yurtdışında yaşayan akrabaları için çok sayıda sipariş alıp, özel paketlerle yurtdışına gönderiyor. Yurtdışında yaşayan bazı gurbetçilerde fırınları arayıp direk fırınlardan talep ediyor. 
Aksaray Tahinli Ustası Ali Osman Bozdağ (42), “Türkiye’nin coğrafi işaret belgesine sahip olan Aksaray Tahinlisi sadece şehrimizin değil özellikle bölgemizin ve tüm Türkiye’nin lezzetleri arasında yer almaktadır. Aksaray tahinlisine yurtdışından birçok ülkeden talep geliyor. Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz hasret gidermek için buradan birçok tahinli siparişi vermektedir. Aksaray Tahinlisine yurtdışından birçok ülkeden talep geliyor dedik, gurbetçilerimizin sayesinde tahinlimiz yurtdışındaki yabancı vatandaşlara da birçok şekilde tanıtımı yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde başladığımız tahinliyi iftar saatine kadar üretmeye devam ediyoruz. Sahurda sıklıkla tüketilen tahinlimiz gün boyunca susuz ve tok hissiyatı veriyor. Bunun sayesinde de millet tahinliyi daha çok tercih ediyor. Tahinliyi 3 farklı çeşitte üretiyoruz. Sade, cevizli, şekerli ve isteyene de şeker ile cevizli karışık yapıyoruz. Genelde sahurda tüketildiği için vatandaşlarımız sadeyi daha çok tercih ediyor” dedi.



Bir suç örgütü daha çökertildi! Mahzen-31'de 8 gözaltı
Yurtta bugün hava nasıl? Marmara'nın batısı yağışlı...
Türkiye 23 Nisan'ı coşkuyla kutluyor
'Kalkınma Yolu'na imzalar atıldı
Toplu ulaşımda 23 Nisan hediyesi
Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı
Düzce'de BELMEK kursiyerleri dünya barışı için üretti
TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi
İpotekli konut satışları yüzde 49 azaldı
Canbey’den 23 Nisan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sur' açıklaması
MEB şube müdürlerinin yer değiştirme kılavuzu yayımlandı
MSB atış anlarını paylaştı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart verileri açıklandı
5 yılda 213 milyon e-tebligat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 24.7 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false