Aksaray STK 'ları Türklere Yapılan Zulümlere Karşı Toplanıyor

Aksaray’da faaliyet gösteren sivil Toplum Kuruluşları Çin’in Doğu Türkistan’da Türk ve Müslümanlara yönelik uyguladığı baskı ve zulümleri protesto etmek için toplanacak.
Son dönemlerde Çin tarafından  Doğu Türkistan’da Türk ve Müslümanlara uygulanan baskı ve zulümlerin insanlık dışı seviyelere ulaşması nedeni ile insani ve vicdani olarak rahatsızlık duyan sivil toplum kuruluşları temsilcileri biraraya geldi.
 Aksaray Beleyesi ev sahipliğinde Belediye Başkanı Evren Dinçer’in katılımı ile gerçekleşen sivil toplum kuruluşları temsilcileri istişare toplantısında konu masaya yatırıldı.
Aksaray’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, Çin’in son dönemlerde Müslüman kardeşlerimize uygulamış olduğu baskı ve zulümlerin son bulması için 15 Temmuz Milli İrade Meydanında protesto etme kararı alındı.
Geniş bir katılım olması beklenen program ‘’Çin İşkencelerine Maruz Kalan Doğu Türkistanlı Kardeşlerimiz İçin Tüm Aksaray Tek Ses Tek Yürek’’ sloganı ile yapılacak. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Cuma namazı sonrasında saat 13.30’da program başlayacak. 
Programı protesto eden sivil toplum kuruluşları tüm vatandaşların Doğu Türkistan’da uygulanan Çin zulmüne sesiz kalmamaya davet ediyor.

 



-Şeyh Hamid-i Veli - Somuncu Baba 613. Vuslat Yıldönümü 2. Anma Programı ‘Seyr-i Destur’ etkinliği ile başladı
Ticaret Bakanlığı, e-İhracat Rehberini güncelledi... 25 ülke hedef pazar analizi artık tek kaynakta
MENZİL MEŞAYİHİNDEN ŞEYH SEYYİD MUHAMMED MÜBAREK EL HÜSEYNİ 24 KASIM’DA AKSARAY’A GELİYOR
Bakan Göktaş: Aileyi yaşatmak, Türkiye’yi yaşatmaktır
Kutup Bölgeleri Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını yaptı
Naylon ve poliamid iplik ithalatına 3 yıl korunma önlemi... Ek vergi ile yerli üretici korunacak
Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefi kararlılıkla ilerliyor... CHP'ye gönderme, MHP'ye övgü
21 Kasım'da gündem: İmralı ziyareti
Ankara Keçiören’de Kaysın Kuliyev’in yeni büstü törenle açıldı
"Rus gazı kesiliyor, enerji krizi lapıda" iddialarına yalanlama
2 bin 408 vergi başmüfettişi atandı... Kararlar Resmi Gazete’de
Kamu Görevleri Etik Kurulu'na yeni atamalar... Hakan Çavuşoğlu Etik Kurulu'nda
Ters yönde dehşet saçan sürücü yakalandı! Gereği yapıldı!
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Sezai Karakoç ölümünün 4. yılında unutulmadı
  • Çarşamba 18.4 ° / 13.9 ° false
  • Perşembe 18.7 ° / 14.3 ° false
  • Cuma 19.9 ° / 13.5 ° false