Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Basın Toplantısında Çalışmalarını Anlattı

Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Basın Toplantısında Çalışmalarını Anlattı

Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Basın Toplantısında Çalışmalarını Anlattı

Vakfımız;  adil bir gelir dağılımının sağlanmasına katkıda bulunmak, yoksullukla mücadele kapsamında mevcut kaynakların etkin bir biçimde kullanılmasını sağla­mak, temel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun nüfusun en yoksul dilimin­de yer alan vatandaşlarımızı sosyal yardımlarla desteklemek, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve diğer paydaşlar ile eşgüdüm içerisinde çalışarak sosyal yardımların etkin bir biçimde dağıtılmasını sağlamak ve bu doğrultuda sosyal yardım politikaları geliştirerek faaliyetlerini sürdürmektedir.

VAKFIMIZCA YÜRÜTÜLEN YARDIM FAALİYETLERİ

Sosyal devlet ilkesinden hareketle 1986 yılında 3294 sayılı kanuna istinaden kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın karar organ, "Vakıf Mütevelli Heyeti"dir. Vakıfta yapılan tüm yardım programları, mütevelli heyetinin kararları ile yürürlüğe girmektedir.

Vakıf tarafından yapılan yardımlar; 3294 sayılı kanunun 2.maddesine istinaden; hane içindeki kişi başına düşen geliri aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olan muhtaç durumda bulunduğu Mütevelli Heyeti Kararı ile tespit edilen kişilere yapılmaktadır.

2021 yılı muhtaçlık sınırı kişi başı 852,53-TL’dir. Net asgari ücrete endekslenen bu tutar, asgari ücret arttıkça yükselmektedir.

Vakfımız tarafından 2021 yılı ilk 10 ayında; 13.026 haneye 11.464.404,00 TL tutarında nakdi yardım yapılmıştır. Yardım alanların il merkezi nüfusuna oranı %4,2’dir.

Sosyal Yardımlar

Ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması için, Nakdi Yardım, Gıda Yardımı, Yakacak Yardımı, Giyim Yardımı, Eğitim Yardımı, Katılım Payı Yardımı, Barınma Yardımı, Yangın Yardım ve Diğer Afet Yardımları yapılmaktadır.

Düzenli Merkezi Yardımlar kapsamında; Yaşlılık Aylığı, Engelli Aylığı, Şartlı Eğitim, Şartlı Sağlık Yardımları,  Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Nakit Sosyal Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Yardım, Öksüz/Yetim Yardımı, Elektrik Tüketim Desteği Yardımı, Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımı ve Pandemi Sosyal Destek Yardımı yapılmaktadır.

PROJE FAALİYETLERİ

1-Aşevi

Vakfımızca işletilmekte olan Aşevimizden fakir ve muhtaç durumda bulunan kimsesiz, yaşlı, engelli ve evinde yemek yapma imkanı bulunmayan 100 haneden 240 kişiye özel dizayn edilmiş araçlarımızla evlerinde günlük sıcak yemek teslimi yapılmaktadır.

2-Vefa Market Projesi

Sayın Valimizin talimatlarıyla yardımsever ailelerimizle ihtiyaç sahibi ailelerimiz arasında köprü kurmak amacıyla uygulamaya koyduğumuz Vefa Market Projemiz,

İlimiz hayırseverlerinin yoğun ilgisi ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin memnuniyetiyle çalışmalarına devam etmektedir.

Hayırseverlerimiz tarafından bağışlanan giysiler yıkama, kuru temizleme, ütüleme ve ambalajlama işlemlerinden sonra Vakfımızda bilgileri kayıtlı bulunan ailelerimize teslim edilmektedir.

Proje kapsamında yaklaşık beş bin aileye giysi yardımı ulaştırılmıştır.

3- Mutlu Çocuklar Güçlü Yarınlar Projesi

“Mutlu Çocuklar Güçlü Yarınlar” Projesi ile derslerinde başarılı ancak ekonomik yoksunluk nedeniyle fiziki ortamları yetersiz olan öğrencilerimizin eşya eksikliğinin giderilmesi amacıyla uygulanmıştır.

Proje kapsamında; çalışma masası, çalışma sandalyesi, kitaplık, elbise dolabı ve baza yatak alınarak 157 hanedeki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin fiziki ortamları iyileştirilmiştir.

3-Şefkat Eli Projesi

“Şefkat Eli” Projesi kapsamında öksüz ve yetim olan çocuklarımız ile Valimiz Sayın Hamza AYDOĞDU arasında mektuplaşma etkinliği yapılarak öksüz ve yetimlerimizin talep ve ihtiyaçları tespit edilmiştir.

 Proje kapsamında, Sayın Valimizin öncülüğünde ilimizdeki kurum amirlerimizin ev ziyaretleri ile öksüz ve yetimlerimizin tespit edilen ihtiyaçları temin edilmiştir.

4-Evsizlere Konaklama Projesi

Aksaray’da kimsesiz, ihtiyaç sahibi ve evsiz olarak yaşayan vatandaşlarımızın konaklama ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla proje uygulanmaktadır.

Proje kapsamında 2020 yılında; konaklama hizmeti alımı yapılarak tespit edilen evsiz, mekânsız ve kimsesiz olan 20 kişinin konaklatılması sağlanmıştır.

2021 yılında da; konaklama hizmeti alımı yapılarak tespit edilen evsiz, mekânsız ve kimsesiz olan 24 kişinin konaklatılması sağlanmaktadır.

 

 



Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli