Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray Selçuklu külliyesinin temeli atıldı

Aksaray Selçuklu külliyesinin temeli atıldı

Aksaray Selçuklu külliyesinin temeli atıldı

Aksaray Belediyesi tarafından kente kazandırılması için temeli atılan Selçuklu Külliyesinin Temel Atma Törenine katılan Adalet Bakanı Gül yeni adliye binası için çalışmaların başladığını belirtirken, AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş ise, “Türkiye doğru ve iyi bir istikamette yer alıyor” dedi.
Aksaray Belediyesi tarafından kentin merkezi noktasında bulunan Selçuklu Parkında 9 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Selçuklu Külliyesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Selçuklu Külliyesi Şantiye Alanında gerçekleştirilen temel atma töreni İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerin tilaveti ile başladı. Tamamlandığında 2 bin 100 kişi kapasiteli bir camiyi içinde barındıracağını belirterek külliye projesini anlatan Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2 ayrı blokta hem eğitim hem de ticari ünitelerin 700 iş günü içerisinde bitirileceği açıklandı. 

Kurtulmuş, “Türkiye doğru ve iyi bir istikamette yer alıyor”
Ülkenin zor dönemlerden geçtiğini fakat millet ve devlet birliği ile bu dönemin zararsız atlatıldığını vurgulayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Türkiye doğru ve iyi bir istikamette yer alıyor” diyerek yaptığı açıklamada, “Türkiye hakikaten önemli bir dönemden geçiyor. Bu çeşitli meydan okumalarla karşı karşıya kalınan bir süreçtir. Ama aynı zamanda Türkiye’nin bütün küresel ve bölgesel sınamalara ve zorluklara rağmen, bütün tehditlere bütün dışarıdan gelen, bölgeden gelen bir takım meydan okumalara rağmen Türkiye doğru ve iyi bir istikamette yer alıyor. Türkiye yeniden güçlü büyük Türkiye istikametinde her gün adımlarını kuvvetlendirerek, Türkiye’nin bağımsızlığını sağlayacak yeni adımları atarak yoluna devam ediyor. Bir taraftan eğitim alanında, bir taraftan sağlık alanında, bir taraftan özellikle savunma sanayi başta olmak üzere, sanayi alanında çok önemli adımları gerçekleştiriyor ve bu Türkiye’ye güç veren milletin ve devletin daha da bütünleşmesine kaynaşmasına vesile olan gerçekten önemli bir dönemden geçiyoruz” dedi. 

Gelişen Aksaray’a yeni adliye binası yapımı için çalışılıyor
Aksaray’ın sürekli büyüyen ve gelişen bir il olduğunu belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni adliye binasının yapımı için çalışmaların başladığını belirterek, “Artık Aksaray büyüyor daha da gelişiyor. Mevcut adliye yetmiyor. Bizde oturduk milletvekili arkadaşlarımızla, teşkilatımızla, valimizle, Başsavcımızla teknik çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah Aksaray’a yakışır, yerini belirledik üzerinde çalışıyoruz. Aksaray’ı önümüzdeki onlarca yıla 20-30 yıla taşıyacak büyük bir adliye için çalışmalarımızı başlattık. Her alanda Aksaray’ımızı yalnız bırakmamak üzere sizlerle bir arada olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Aksaraylı hemşerilerimizi sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli