Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Aksaray Sanayi Geliştirme Toplantısı Yapıldı

Aksaray Sanayi Geliştirme Toplantısı Yapıldı

Aksaray Sanayi Geliştirme Toplantısı Yapıldı

Aksaray sanayisinin rekabet gücünün arttırılması sorun, ihtiyaç ve taleplerin görüşüldüğü Aksaray Sanayi geliştirme İstişare Toplantısı Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yavuz Selim Çakmak, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakam ve belediye başkanları, birim amirleri merkez ve ilçe OSB müdürleri, STK başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda; Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi sunumu, AHİKA, KOSGEB, ASKON, MÜSİAD, OSİAD başkan ve temsilcilerinin Aksaray sanayisi mevcut durum sorun ve ihtiyaçlarla ilgili çözüm ve beklentilerle ilgili sunum yaptı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptığı konuşmasında; Aksaray bulunduğu jeopolitik konum, tarihi zenginliği, tabii güzellikleri ve insan kaynağı ile Anadolu’nun parlayan yıldızı olmaya aday, güçlü bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. 

Bu potansiyeli harekete geçirebilmek için birlikte, doğru, isabetli ve sürdürülebilir adımlar atmanın önemine dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu; “Bu da istişare ve ortak akıl ile olur. Dünya değişir ve dönüşürken, bilim ve teknolojide çıtayı sürekli yükseltirken, bizim bunları ıskalamamız söz konusu olmamalı. Bir an önce sektörel bazda yol haritalarımızı çizmeliyiz. Kaybedecek zamanımız, boşa harcayacak enerjimiz yok. Bulunduğumuz makam ve mevkilerin en nihai amacı İnsanlarımıza hizmet etmek, şehrimize marka değer kazandırmaktır. Onun için, Şehrin tüm dinamiklerinin birlikte hareket etme zorunluluğu var”dedi.

-Sorunları kamu özel sektör işbirliğinde potansiyelimizi harekete geçirerek çözüme ulaştıracağız

Aksaray’da Valilik görevinin 3 ayı doldurduğunu bu süre zarfından bazı tespitlerinin olduğunu kaydeden Vali Kumbuzoğlu; 

“Türkiye’nin hatta dünyanın en güzel turizm sahalarına sahibiz, ancak konaklama ve hizmet sektöründe yeterli değiliz. Tarımın Başkenti denilebilecek bir ürün çeşitliliği ve rekolteye sahibiz ancak su sorunlarımız var, Türkiye’nin en kurak havzasındayız. Doğu-Batı, Kuzey-Güney istikametinde Türkiye’nin tam ortasındayız, liman kentlerine yakınız, ancak ulaşım sorunlarımız var. TR71 Bölgesinde istihdam ve üretimde lokomotif güç durumundayız ancak kalifiye eleman sorumuz var. İnsan gücü çok önemli. Bunları daha da çoğaltabiliriz. Amacımız sorunları sıralamak değil. Bunları nasıl azaltabiliriz? Potansiyelimizi nasıl harekete geçirebiliriz? Kamu kurumlarına düşen görev nedir? Özel sektör bu işin neresinde? Ortak sorumluluklarımız nelerdir? Gücümüzün yeterince farkında mıyız? Bu sorulara, birlikte ve doğru cevaplar bulmalıyız. İsabetli stratejiler geliştirmeliyiz. Çünkü şehrimizin ve insanlarımız geleceği olan üretim, istihdam ve ihracat değerleri buna bağlı. Bu nedenler hedef çizip adım atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise yaptığı konuşmasında; özelde Aksaray’da ve ülke olarak sanayinin geliştirilmesi için yerel dinamikler olarak yapılması gerekenleri en iyi şekilde yapacaklarını söyledi. 

Bunun için her türlü kaynağa sahip olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dinçer; “Bölgemiz imkanları ve sahip olduğu jeopolitik konumu ile tam bir merkez konumda. Tüm bu imkanları bir arada düşündüğümüzde Aksaray daha iyi noktalara gelecektir. Aksaray’da yatırımcıların önünü açacak girişimlerde bulunmak adına gerekli inisiyatiflerialacağız. Kentimizdeilçe OSB bölgeleri kuruldu merkez OSB’de ise 4 genişleme alanı için çalışmalar hızlandırıldı. Aksaray büyüyor gelişiyor. İhracattabu yıl resmi rakamlara göre 1 milyar dolar gelir elde ettik. Aksaray çevresindeki iller içinde önemli bir potansiyeli olduğu görülüyor. İş adamlarımıza, yatırımcılarımıza yol açacak, onların işlerini kolaylaştıracak kararların alınması noktasında düzenlenen toplantı büyük önem taşıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi sunumu, AHİKA, KOSGEB, ASKON, MÜSİAD, OSİAD başkan ve temsilcilerinin Aksaray sanayisi mevcut durum sorun ve ihtiyaçlarla ilgili çözüm ve beklentilerle ilgili sunumları ile devam etti. Soru cevap şeklinde süren toplantıda Aksaray sanayisinin rekabet gücünün arttırılması sanayicilerin sonu ve taleplerinin karşılanmasına yönelik ilgili kurumların işbirliği ve koordinasyonunun artarak devam etmesi, kalifiye elman ihtiyacının giderilmesi için önerilerin en yüksek düzeyde değerlendirilmesi, sorunların çözümü için gerekli girişimlerin hemen başlatılması kararlaştırıldı. 



Bozdoğan-30'da 147 gözaltı!
Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!
İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!
İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı