Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güller Regaip Kandilini Anlattı

Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güller Regaip Kandilini Anlattı

Aksaray Müftüsü Hasan Hüseyin Güller Regaip Kandilini Anlattı

Allah Teala’nın (cc) biz kulları için sunduğu sayısız nimetlerin yanında, kulluk görevlerimizi yeniden hatırlama ve işlediğimiz günahların affedilmesi için tövbe etme  imkanı sunduğu özel zaman dilimleri vardır. Esasen kulluk görevlerinin ifası ve tövbe, sadece bu zaman dilimlerine özel bir durum değildir. Allah’a inanan kimseler olarak kulluk görevlerimizi her daim yerine getirmeli, salih ameller işlemeli, günahlardan kaçınmalı ve her fırsatta Rabbimizden bağışlanma talep etmeliyiz.

İlahi rahmetin kullar üzerine  her zamankinden daha fazla tecelli ettiği bu mübarek zaman dilimlerinden birisi de içerisinde dört farklı kandil gecesinin bulunduğu üç aylardır. Allah Rasülü (sav) efendimiz üç aylar girdiğinde ibadet temposunu biraz artırır, Ramazan ayında ise zirve noktasına ulaştırırdı. Çünkü Receb ve Şaban ayının fazilet ve önemi aslında Ramazan ayına dayanmaktadır. Ramazan ayı Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı aydır. İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi vardır. 

Receb, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç aylarda ilk olarak Recep ayının ilk cuma gecesinde Regaib Kandilini idrak ederiz. Regaib; “istenilen, değeri çok olan, bağış, ihsan, ikram ve nefis şeyler” demektir. Bu gece rahmet iklimine açılma gecesidir. Bu gece arınma gecesidir. Bu gece bağışlanma gecesidir. Bu gece, bedenini ve ruhunu uyanık bırakanlara ikramların bollaştığı bir gecedir. Bu gece has kullara ihsanların ulaştırıldığı gecedir.

Bu gecenin rabbimizin bizlere bir lütfu oldu bilinciyle ellerimizi semaya gönlümüzü Mevla’ya açmalı, günahlardan olabildiğince kaçmaya çalışmalı, en güzel dualarla niyazda bulunmalıdır. 

Kandil Gecelerini ihya etmek, gönlümüzü ihya etmektir. Böyle günler ve geceler bizler için birer fırsattır. Bu geceyi, Kur’an-ı Kerim okumak, tövbe ve istiğfarda bulunmak, kaza ve nafile namaz kılmak, efendimiz Hz. Muhammed’e salat ve selam okumak, tesbih ve zikir yapmak bir de sıla-i rahim yapmak suretiyle ihya edebilir, bu günün feyiz ve bereketinden yararlanabiliriz.

Pandemi sebebiyle fiziki ziyaretlerde bulunmaktan mümkün olduğunca kaçınmak ve imkanlar dahilinde telefonlar aracılığıyla kandil tebriğinde bulunmak, büyüklerimizin hal hatırını sormak ve onların hayır duasını almak yerinde olacaktır.

Bu vesileyle, bu akşam idrak edeceğimiz Regaib Kandilinin, birlik ve beraberliğimize, barış, huzur ve kardeşliğimize vesile olmasını temenni ediyor, Aksaray halkımızın, ülkemizin ve tüm İslam aleminin kandilini tebrik ediyorum.  
 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli