Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Aksaray Müftüsü Berat Gecesi Münasebetiyle Duygu Yüklü Bir Bildiri Yayınladı

Aksaray Müftüsü Berat Gecesi Münasebetiyle Duygu Yüklü Bir Bildiri Yayınladı

             Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal Berat Gecesi münasebetiyle bir bildiri yayınladı. Bal yayınladığı bildiride şunları söyledi. Somuncu Babamızın Şehri, Şehr-i Sülehâ olan Aksaray da yaşayan bütün kardeşlerime, Selamün Aleyküm Bismillahirrahmanirrahim,
            7 Nisan 2020 Salı ’yı Çarşamba ’ya bağlayan gece, Şaban ayının on beşinci gecesi Berat Kandilini bir kez daha idrak edeceğiz İnşallah. Mübarek üç ayların sonunda gelen, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret ve arınma mevsimi Ramazan-ı şerife adım adım yaklaştığımızın habercisi, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi vardır.  Bununla ilgili Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: 
“Şaban ayının yarısı (Berat gecesi) olduğunda, gecesinde kalkın ibadet edin, gündüzünde de oruç tutun! Muhakkak ki yüce Allah, o günde dünya semasına iner (rahmetiyle özel olarak tecelli eder) ve imsak vaktine kadar şöyle der: Affedilmeyi dileyen yok mu, affedeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Şifa dileyen yok mu, şifa vereyim. Şunu isteyen yok mu vereyim…”( İbn Mâce, Salât, 191)
Bizler bu müjdeyle Berat gecesinin namaz, dua, zikir, salatü selamlar ve istiğfar için bir fırsat olduğunu bilmeliyiz. Bununla birlikte Berat gecesi özellikle ömür muhasebesi için fırsattır. Muhasebe, kalbin ve nefsin ne halde olduğunu kontrol etmektir. Allah’a ve ahirete yönelen herkese, güzel bir tövbeden sonra kuvvetli bir muhasebe elzemdir. Her Müslüman birey, böyle mübarek geceler vesilesiyle günah ve kusurlarından dolayı tövbe etmeli, bundan sonraki hayatını daha da güzelleştirme kararını vermelidir. 
Bakınız Muhterem Kardeşlerim, Dünya hayatı bir imtihan sahasıdır. Bilindiği üzere Dünyayı saran ve Ülkemizi, Milletimizi etkileyen Korona virüsü de bir imtihan sürecidir. Günlük yaşantımızdaki bir araya gelmek, oturmak, komşulara gitmek, akraba ziyaretinde bulunmak ve büyüklerimizi ziyaret etmek gibi birçok durumun bizim için nimet olduğunu yakinen görmüş olduk. Evet, şuanda yapamıyoruz, Camilerimiz; cemaatle namaz kılamıyoruz, Kandil gecelerimize gidemiyoruz. Şimdi ise bunların hepsinin ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Demek ki her şeyi zamanında yapmalı, farkında olmadığımız nimetlerin kadrini zamanında bilmeliyiz.
Bu vesileyle yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Tüm Aksaraylı kardeşlerimin ve İslam Âleminin Berat kandilini tebrik ediyor, Korona Virüsü sebebiyle Ülkemizde alınan tedbirlere önemle uyulmasını ve tez zamanda sağlık, sıhhat içerisinde hayatımızı sürdürmemizi temenni ediyorum.



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli