Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

Aksaray marka şehir olacak

Aksaray marka şehir olacak

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, yıllardır devam eden ve hala tanınma noktasında sıkıntıları olan Aksaray?ın bu sorununu gidermek için uygulayacağı marka şehir projeleri ile artık Aksaray?ın tüm Türkiye?de zihinlerde yer edineceği

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, yıllardır devam eden ve hala tanınma noktasında sıkıntıları olan Aksaray’ın bu sorununu gidermek için uygulayacağı marka şehir projeleri ile artık Aksaray’ın tüm Türkiye’de zihinlerde yer edineceğini kaydetti. Yazgı, “Marka Şehir projeleri kapsamında; logo çalışması, şehir tanıtım levhaları, Aksaray tanıtım günleri, Aksaray değerlerini tescilleme, ince elek tatlısı evi, tarihi ipek yol Aksaray’da projeleri ile şehrimizi tanınır ve marka bir şehir statüsüne kavuşturacağız. Yol levhalarımız Aksaray’ın dünyaca ünlü güzellikleri ile donatılacak. 10 bin yıllık kültür ve medeniyet şehri Aksaray tanıtım günleri ile dikkatleri üzerine çekecek. Selime, Sultanhanı, Eğri Minare, Ihlara Vadisi gibi değerlerimiz tescillenecek. Özellikle diğer illerin tanıtımlarında kullandığı gıda ürünleri arasına biz de İnce Elek tatlımızı yaygınlaştırarak katılacağız. Kuracağımız İnce Elek tatlı evleri ile artık Aksaray’ın neyi meşhur denildiğinde tatlısı meşhur dedirteceğiz. İnce elek Aksaray’a özgü bir tatlı damaklara hitap edecek. Aksaray’ımız artık Aksaray olarak zihinlerde tarihi, kültürü, tatlısı gibi birçok konu ile yer edecek,”  dedi.

“Hürriyet’te Coşkulu Toplantı”

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili İlknur İnceöz ve İl Başkanı Fatih Yıldırıcı’nın da katılımı ile gerçekleştirilen Hürriyet Mahallesinde yapılan geniş katılımlı mahalle toplantısına katıldı. Mahalle toplantısı açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Ak Parti hükümeti ile Türkiye genelinde ve Aksaray’da yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler verdi. Yıldırıcı, “Biz sizlerden hizmet için oy istiyoruz. 10 yıl öncesini ve sonrasını unutmamalıyız. Bizler iyi niyetliyiz çabuk unutuyoruz, ama artık Türkiye’yi 10 yıl önceki haline kimsenin getirmesine izin vermeyeceğiz,” dedi. Hürriyet Mahallesi’nde yapılacak olan çalışmalarla ilgili mahalle sakinlerine bilgiler veren Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, özellikle Sağlık Kasabası’na giden yolda acilen orta refüj ve kaldırım çalışması yapılacağını kaydetti. Koltuk sevdalısı olarak bu yola çıkmadığını vurgulayan Yazgı, “O koltuk ve sizler bize emanetsiniz. O göremediğiniz Kaf dağının arkasında yaşayan adama değil bana sorunlarınızı anlatacaksınız. Derdinizi yüzüme söyleyeceksiniz. Benim kolumdan çekip sorunun olduğu yere getireceksiniz. Seçilirsin seçimden seçime gelirsin diyorlar. Seçilirsin koltuğu seversin kalkamazsın diyorlar. Ben bu iki algıyı yıkmaya geliyorum. Eğer ben seçilirde, söylediklerimi yapmaz isem beni bu mahalleden içeri bir daha sokmayın,” diye konuştu.

“Kenar mahalleler komple elden geçecek”

Aksaray’da özellikle halkı yönetime dahil ederek kuracakları katılımcı belediyecilik sistemi ile hem sorunları en iyi şekilde tespit edeceklerini hem de sorunların çözümü noktasında daha hızlı adımlar atacaklarını vurgulayan Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, bu kapsamda Aksaray’da özellikle kenar ve kırsal mahallelerin komple elden geçirileceğini kaydetti. Aksaray’da değişimin ve gelişimin sadece şehir merkezi ile sınırlı kalmayacağını ve buna paralel olarak kenar mahallelerin de biran önce eksikliklerinin giderilerek Aksaray’ın büyük şehir olması yolunda modern adımların atılacağını vurgulayan Yazgı, “Bizler her mahallede kuracağımız mahalle meclisleri ile o mahallelerde yaşanan sıkıntı ve sorunları el birliği ile gidereceğiz. Öncelikle kenar mahallelerde kapsamlı bir yol düzenleme çalışması yapacağız. Eksik olan kaldırım ve refüj çalışmalarını hızlandıracağız. Alt yapılarında eksiklik olan ve sorun yaşanan bölgelerin sorunlarını gidereceğiz. Özellikle Hürriyet Mahallesi ile Sağlık Kasabası arasındaki yolda düzenleme çalışması yapacağız. Bu tip genel problemler ve eksiklikler giderildikten sonra artık gelişim ve modernleşme noktasında, çevresel düzenleme, yeşil alan ve parklar noktasında mahalle sakinleri ile bir araya gelerek ne yapılması gerekiyorsa el birliği ile bunları yapmanın yolunu arayacağız,” dedi.

Mahallelere Spor Alanları

Bunların mahallelerin gelişmesi adına ve mahallelerin gelişmesi ile Aksaray’ın da modern yüzünün gösterilmesi adına çok önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, ayrıca mahallelere yeni park alanları ve park alanları ile beraber spor alanları yapacaklarını kaydetti. Bütün bu hizmetlerin yapılması noktasında katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde oluşturacakları mahalle meclislerinin öneminin de büyük olduğuna vurgu yapan Yazgı, “Biz el ele vererek sizlerle beraber Aksaray’ımızı en güzel noktaya taşımak için çalışacağız. Hepimizin ortak gayesi Aksaray,” diye konuştu.

“Kurtuluş Mahallesi Ak Parti’yi kucakladı”

Ak Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili İlknur İnceöz ve İl Başkanı Fatih Yıldırıcı’nın da katılımı ile gerçekleştirilen kurtuluş Mahallesinde geniş katılımlı mahalle toplantısında, Kurtuluş Mahallesi, Pınar Mahallesi, Kılıçaslan Mahallesi ve Laleli Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinleri Başkan Adayı Yazgıyı ve Ak Parti heyetini büyük bir coşku ile karşıladı. Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Su projesi, pazar yeri projesi, kadınlara yönelik projeler, çocuk parkları ve yürüyüş alanları konusunda yapılacak projelerle ilgili mahalle sakinlerine bilgiler verdi. Yazgı’nın konuşmaları sık sık atılan ‘Haluk Başkan’ sloganları ile kesilirken, Yazgı, mahalle sakinlerinin kendisine gösterdiği bu yoğun ilgiden ötürü teşekkür etti. Mitingde konuşan Milletvekili İlknur İnceöz Haluk Şahin Yazgı’nın 30 Mart’ta görevi devraldıktan sonra halkın da katılımı ile şeffaf bir yönetim anlayışı ile bu şehre en iyi şekilde hizmet edeceğini vurguladı. İnceöz, “Sizler nasıl Haluk başkanın güvenini 30 Mart’ta boşa çıkarmayacaksanız, o da sizlerin güvenini 30 Mart’tan sonra boşa çıkarmayacak,” dedi. Milletvekili İlknur İnceöz, Türkiye genelinde yaşanan gelişmelere de dikkat çekerek, “Biz 11 yıl önce 5 yıl için seçilen ancak 3.5 yıl dayanamayan bir iktidardan bir enkaz devraldık ve bu gün geldiğimiz nokta ortada.  Sizler geldiğimiz noktayı, ülkemizi getirdiğimiz noktayı biliyorsunuz ve geleceğiniz için sandıkta bu istikrarın devamı için AK Parti diyeceğinize inanıyoruz,” diye konuştu.

 

 



81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
Metina'da 2 terörist etkisiz!
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor
İYİ Parti'de devir-teslim yapıldı... Akşener devri sona erdi
Tarımsal üretim kredilerinin esasları belirlendi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı