Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

Aksaray İş Dünyasından Ayasofya Ve 15 Temmuz Açıklaması

Aksaray İş Dünyasından Ayasofya Ve 15 Temmuz Açıklaması

Dünya genelinde etki bırakan ve Müslüman devletlerin özlemle beklediği Ayasofya kararı, Aksaray’da tüm kesimler tarafından sevinçle karşılandı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Müzeden, Cami’ye çevrilen Ayasofya kararının, ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da sevinçle karşılandığını belirtirken bu kararın Türkiye’de bir destanın yazıldığı temmuz ayında alınmasının daha ayrı bir önem arz ettiğini ifade etti.

Ayasofya’nın İslam Devletlerine Fatih Sultan Mehmet’in bir mirası olduğunun altını çizen ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da “86 yıl sonra herkesin özlemle beklediği, yüzlerce ilim insanının, şairin, sanatçının uğruna sözler yazdığı Ayasofya’nın yeniden camiye çevrilmesi, özlenen günleri görmeyi bu dönemin ve gelecek dönemlerin insanlarına görmek nasip olmuştur.

Türk Edebiyatının ünlü şairi Necip Fazıl Kısakürek’in 1965 yılında Ayasofya için söylediği bekleyin gençler. Ayasofya’yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki 30 milyon ve altındaki 30 milyar Türk’ün semaları tutan lanetine hedef olmaktır. Hissedemiyorlar, Ayasofya’yı kapalı tutmak, Allah’a sövmeye, Kur’an’a tükürmeye, Türk tarihini kubura atmaya, Türk iffetini kirletmeye, Türk vatanını esir etmeye denk bir suçtur. Niçin bu yakıcı, kavurucu, kül edici gerçeği ortaya dökemiyoruz. Gençler! Bugün mü, yarın mı, bilemem; fakat Ayasofya açılacak!.. Türk’ün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar, Ayasofya’nın da açılıp açılmayacağından şüphe edebilirler. Ayasofya açılacak… Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün manalar, zincire vurulmuş kan revan içinde masumlar gibi, ağlaya ağlaya, üstünü başını yırta yırta onun açılan kapılarından dışarıya vuracak!.. Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik etmiş sanılan kötülerle, kötülük etmiş sanılan iyilerin gizli dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek… Ayasofya açılacak!.. Bütün değer ölçülerini, tarih hükümlerini, dünyalar arası mahsup sırlarını, her iş ve her şey hakkındaki gerçek miyarları çerçeveleyici aziz bir kitap gibi açılacak… Allah tarafından mühürlenmiş kalplerin kapısını mühürlediği Ayasofya, yine onların aynı şekilde mühürlemeye yeltenip de hiçbir şey yapamadığı, günden güne kabaran akınını durduramadığı ve çığlaşacağı günü dehşetle beklediği mukaddesatçı Türk gençliğinin kalbine eş açılacak… Ayasofya’yı, artık önüne geçilmez bir sel, bu sel açacak… Bekleyin gençler!.. Biraz daha rahmet yağsın… Her yağmurun arkasında bir sel vardır… Hepimiz şöyle diyelim, “O selin üstünde bir saman çöpü olsam daha ne isterim”. Gençler, kayaları biçecek, ormanları tıraş edecek ve betonarmeleri söküp götürecek olan bu sel yakındır. Allah, mukaddes zatının ve resulünün dostlarıyla beraberdir sözleri 2020 yılında hayat bulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ayı içerisinde böyle bir kararı alması bu vatan için 2016 yılında can vermiş 15 Temmuz şehitlerimize bir armağan olmuştur.  2020 yılı tüm Dünya için pandemi olayları neticesinde kötü bir yıl olarak anılsa da Türkiye ve İslam Devletleri için ayrı bir öneme sahip olmuştur. 2020 yılı Ayasofya’nın Allah’a ibadet etmek, secde etmek, ellerini açarak dua edecek yüreklere kapılarını açtığı yıl olarak tarihteki yerini alacaktır. Ayasofya’yı Müslümanlara kavuşturan kararın alınmasındaki mimar Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Aksaray iş dünyası adına teşekkür ediyor bu anlamlı ayda 15 Temmuz kahramanlarımızı da saygı ve minnetle anıyoruz. Duamız odur ki Yüce Allah bizlere bir daha 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain girişimler değil Ayasofya gibi sevindirici günler yaşatsın” Dedi.

 

 



Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı