Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

AKSARAY İHH DAN YEREL YARDIMLAR

AKSARAY İHH DAN YEREL YARDIMLAR

AKSARAY İHH DAN YEREL YARDIMLAR

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz il ve ilçelerde yapılan yardımlarla ilgili çalışmaları vatandaşların bilgisine sundu.
Her gün onlarca aileye ayni yardımların yapıldığı, yetimlere ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verildiğini belirten Korkmaz, Aksaray genelinde sadece Ramazan ayında 650.000TL yardım dağıtıldığını ifade etti.

Aksaray İHH Başkanı Korkmaz yardımlar hakkında şunları söyledi:

"Değerli Kadirşinas Hemşehrilerim;

Aksaray'da sizlerin güven ve destekleri ile onlarca haneye yardım ulaştırıyor, gönüller yapıyoruz. Yardım çalışmalarının usulü ile ilgili şeffaflık ilkemiz gereği sizleri belirli aralıklarla bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Değerli Hemşehrilerim;
Yardımları başlıklar halinde sizlere anlatmak isteriz..

BAŞVURU
İhtiyaç sahibi ailelerimiz, bireyler veya öğrenciler derneğimize gelerek başvuru yaparlar. Gerekli bilgileri aldıktan sonra İl İçi Yardım Birimimiz sosyal incelemeyi yapar, başvuru sahibinin gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığına karar verir ve yönetim kuruluna bildirir. Yardım onayı çıkan kişi veya ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda imkanlar ölçüsünde yardım ulaştırılır. Hayırseverlerin bağışlarının yerine ulaştığına dair fotoğrafları Kişisel Verileri Koruma Kanunu ilkelerine uygun vaziyette bağışçı ve gerektiğinde sosyal medyada paylaşılır.

BAĞIŞ USULÜ
İhtiyaç sahibi kişi veya ailelerin durumları sosyal medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılır, yardım etmek isteyenler dernek yetkililerimize ulaşarak yardım yapar. Bağışlar banka hesabına havale/EFT veya makbuz karşılığı kabul edilir. 

ADİL DAĞITIM 
İhtiyaç sahipleri sosyal inceleme sonucu çok, orta ve az ihtiyaç sahibi şeklinde üç sınıfa ayrıldığından öncelik çok ihtiyaç sahiplerine verilir. 

EV EŞYASI YARDIMI
Aksaray ve ilçelerde mobilya veya beyaz eşyasını değiştirmek isteyen vatandaşlar derneğimizi arayarak bilgi verirler. Yetkililerimiz bağışlanacak eşyaların kullanılabilir olup olmadığını kontrol edip, sağlamsa ihtiyaç duyan aileleri önceden listeye not ettikleri için, eşyalar evden alınır ve ihtiyaç sahibi aileye teslim edilir.

GIDA VE ALIŞVERİŞ ÇEKİ YARDIMI
Gerek yerelden gerekse il dışı ve yurt dışından hayırseverlerimizin istekleri doğrultusunda gıda veya alışveriş çeki olarak ailelere yardım dağıtılır. 

KURBAN ETİ YARDIMI
İlimizden, il dışından veya yurtdışından her hangi bir niyetle kurban kesimi ve dağıtımı talebi geldiğinde anlaşmalı kasabımız tarafından vekalet alınarak kesim gerçekleşir. Kurban pazarlığı bağışçı ve kasap arasında gerçekleşir. Paketlenmiş etler, bir gün sonra dernek yetkililerimiz tarafından ailelere ulaştırılır.

YETİMLERE YARDIM
İlimizde an itibariyle 263 yetim çocuğumuz aylık 125₺ burs almaktadırlar. Haziran ayında bu miktar 150₺ olacaktır. Acil ihtiyaç durumunda olan özel çocuklara bayramlık, kırtasiye, kışlık kıyafet, yakacak, vb. yardımlar yapılmaktadır. Aksaray yetimlerine ayda an itibariyle 32.875₺ burs yardımı yapılmaktadır. 

BURS YARDIMI
Yetim olmayıp ihtiyaç sahibi olan ilk, orta okul, lise ve üniversite olmak üzere 202 öğrenciye aylık yaklaşık 30.000₺ burs yardımı yapılmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü ve MÜSİAD işbirliğinde yürüttüğümüz proje kapsamında hayırseverler doğrudan öğrencinin hesabına havale yaparak burs desteği sunarlar. Hedefimiz Aksaray genelinde 200 okula en az iki burs desteği sunmaktır.

EV TADİLAT YARDIMI
Özellikle geliri olmayan ve engelli ailelere evlerinin tadilatı için imkanlar ölçüsünde yardım yapılır. Bir ayda üç ailenin evi onarılmış ve eşya yardımı yapılmıştır.

TEŞEKKÜR
Değerli Hemşehrilerim;
Görüldüğü üzere birlikten kuvvet doğuyor. Aksaray'da birçok yetim, öğrenci ve aileler sayenizde mutlu ve geleceğe umutla bakıyor. Amacımız iyiliğin her alanda hakim olması ve şehrimizin Türkiye'de örnek alınacak bir konuma ulaşmasına katkı sunmaktır. Emeği geçen herkese duacıyız. İcra ettiğimiz her işi gönüllü olarak ve Allah'ın rızasını kazanmak temennisiyle yaptığımızı tekrar hatırlatır, iyilik kervanımıza sizleri davet ederiz.

Allah bu güzel çalışmalar hürmetine şehrimizi, ülkemizi ve milletimizi her türlü bela ve musibetten korusun. Amin."



Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı