Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

AKSARAY İHH 2022 RAMAZAN  FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

AKSARAY İHH  2022 RAMAZAN  FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

AKSARAY İHH 2022 RAMAZAN  FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen dolu ve sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Rabbim daha büyük afetlerden esirgesin diyerek konuşmasına başlayan Aksaray İHH Dernek Başkanı Şenol Korkmaz Aksaray merkez ve ilçelerde  ramazan yardım çalışmalarımız mübarek ay boyunca kesintisiz olarak devam ettiğini, Derneğin Kurşunlu Cami Yanındaki yeni ofisimizin açılışından mutluluk duydukları dile getirdi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Aksaray geneli ve yurtdışındaki kriz bölgelerinde gerçekleştirdiği insani yardım çalışmaları hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirme mahiyetinde bir faaliyet raporu yayınladı. Dernek Başkanı Şenol Korkmaz  bu süreçte İHH olarak İnsani yardım çalışmalarının %70’lik kısmının Türkiye'de yürütüldüğünü belirtti. Hayırsever, kadirşinas vatandaşlarımızın kaydadeğer bağışlarıyla binlerce ailenin yüzünün güldüğü ifade edildi. Hayırseverlere ve salgınla mücadelede sahada fedakarca çalışan gönüllülere teşekkür ederek sözlerine devam eden KORKMAZ, faaliyetleri şöyle sıraladı:

20 ramazan günlük 10 ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve yaşlı aile ziyaret edilerek iftarlık ikram edildi. Toplam 15 toplu iftar programı gerçekleştirildi. Belediyemizin öncülüğünde 15 Ramazan Dünya Yetimler gününde yetimler hakkında bir bilgi, bilinç, duyarlılık ve farkındalık oluşturmak adına Yetim ailelerimize sinema etkinliği düzenlenip iftar ikramı gerçekleştirildi. Destek ve katkıları için Belediye Başkanımız Sayın Dr. Evren Dinçer Beye şükranlarımı arz etmek istiyorum.

273 Aksaraylı yetim çocuğa Yetim Projesi kapsamında aylık 150₺, ayrıca Aksaray ikametli 300 ihtiyaç sahibi öğrencimize “Her Okula iki Burs Projesi” kapsamında olmak üzere toplam 573 çocuğumuza her ay düzenli olarak burs veriyoruz.

Bu ramazan 482 yetim çocuğa bayramlık kıyafet giydirildi.

Ramazan süresince 2 büyükbaş, 25 küçükbaş kurban bağışını Aksaray il, ilçe köy ve kasabalarda dağıtıldığını belirten Korkmaz Kurban Bayramı gelmeden 400 haneye kurban sevinci yaşattık dedi. İhtiyaç sahibi 2800 aileye gıda paketi dağıtıldı fitre ve zekat yardımları ulaştırıldı.

Hayırseverlerimizin bağışladığı 220 çuval unu, 200 koli yumurtayı ve 200 kg. peyniri dar gelirli ailelerimizin yaşadığı mahallelerde dağıttık.

Yurt dışında da Nepal keçi besiciliği projesine katkıda bulunup, Azerbaycan Arakan, Yemen ve Togo’da gıda yardımı projelerine destek verdik.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz Hayalleri Gençlikle Yetim Kalmasın Projemiz Gönüllü Projelerinde Türkiye Birinciliği elde ederek “İyilik Ödülüne” layık görüldü. Bu ödül Aksaray’ımızın. Aksaray’ımızın hayırseverlerimize. Şükranlarımı arz ediyorum.

Kısa süre önce yakalandığı kanser rahatsızlığından rahmetli olan öğretmen hemşehrimiz merhum İsa Sak ailesine destek için valilik izinli yardım kampanyasına öncülük ettik.

Nuh Alperen isimli SMA hastası küçük çocuğumuza da (Bu yardım kampanyası da valilik izinlidir) yardım edip hayırseverlerimizi de bu iki iyilik girişimine katılmaya davet ediyorum.

TEŞEKKÜR
Siyasi görüş, din, dil, mezhep gözetmeksizin ihtiyaç sahibi olması dikkate alınarak Aksaray'ın her köşesine yardım götürdüklerini belirten İHH Başkanı Şenol Korkmaz, yardım eden insanların da farklı görüş veya kesimlerden olmasının İHH'ya olan güvenin bir tezahürü olarak yorumlandığını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek halkımıza teşekkür ediyorum dedi.



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı