"Aksaray İçin Çal" Gala Programı ve Aksaray Türküleri Konseri Salı Günü AKM'de Yapılacak

Valiliğimiz koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aksaray İçin Çal 2 ve Aksaray İçin Çal 3 klipleri, 24 Aralık 2019 Salı günü saat 19:00'da Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek gala programında yayınlanacak. Programda ayrıca Aksaray türküleri konseri de olacak.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, yaklaşık bir aydır devam eden kayıt, çekim ve montaj çalışmalarının sonuna gelindiğini, Aksarayımızın kültür ve turizm değerlerini anlatan Aksaray İçin Çal 2 ve Aksaray İçin Çal 3 kliplerinin 24 Aralık 2019 tarihinde yayınlanacağını belirtti. Doğan Aksaray'ın vilayet oluşunun 30. yılı anısına hazırlanan Aksaray İçin Çal 2 klibinde Aksaray'ın sevilen türküleri "Saffet Efendi- Şerif Hanım ve Naciye" eşliğinde ilimizin tarihi ve turistik mekanlarının tanıtıldığını, 2014 yılında vilayetliğimizin 25. yılı anısına yapılan "Aksaray İçin Çal - Gelin Tanış Olalım" klibinden sonra bu klibin de şehrimizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Doğan ayrıca ilimizin tarihi şahsiyetlerinden olan ve 1638 yılında Osmanlı Padişahı IV. Murat'ın gerçekleştirdiği Bağdat Seferine katılarak 24 Aralık 1638'de 17 yaşında şehit düşen Bağdat Fatihi Genç Osman'ın, Genç Osman Türküsü eşliğinde anlatıldığı " Aksaray İçin Çal 3 / Bağdat Fatihi Genç Osman klibinin de 24 Aralık Salı günü Genç Osman'ın Şehadetinin 381. yılı seni-i devriyesinde yayınlanacağını belirtti.

Doğan, Genç Osman Türküsünün klip çekimlerine Aksaray Valimiz Sayın Ali Mantı'nın da iştirak ettiğini ve türkünün bir bölümünü Aksaraylı Gazilerimizle birlikte okuduğunu ifade etti.

Doğan, Osmanlı Padişahı IV.Murad’ın Bağdat seferinde yaşı küçük olduğu için orduya alınmayan ancak Aksaray’dan gizlice orduya katılarak Bağdat’ın fethi sırasında 17 yaşında iken şehit düşen Şehitler Serdarı Genç Osman'ın destansı kahramanlığını anlatarak vatan ve millet uğruna şehadete yürüyen kahramanlarımızı gençlerimizin daha iyi tanımalarını amaç edindiklerini, Aksaray'ın yağız evladı Genç Osman gibi nice yiğidin bu milletin bağrından çıktığını ve her daim de çıkmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

24 Aralık 2019 Salı günü saat 19:00'da Aksaray Kültür Merkezinde Aksaray'ın vilayet olma sürecini anlatan "Aksaray'ın Vilayetlik Serüveni" adlı serginin açılışıyla programın başlayacağını belirten Doğan, Aksaray İçin Çal kliplerinin gösteriminden sonra projede yer alan müzisyenlerimizin sunumuyla Aksaray Türküleri Konserinin de icra edileceğini, tüm halkımızın programa davetli olduğunu ifade etti.

 



BM Genel Sekreteri Guterres’e Atatürk Uluslararası Barış Ödülü
Türkiye’nin yaşlı nüfusu 9,6 milyona ulaştı... Yaşlıların internet kullanımı ikiye katlandı
Ankara Haymana 4,1 büyüklüğünde sallandı!
BTSO Başkanı Burkay: Bursa büyürse Türkiye büyür
Gambiya ile birey haklarının korunması alanında mutabakat zaptı imzalandı
Ankara, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti unvanı için finalde
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da yakalandı
İlaç fiyatlarında Euro kuru ve kâr marjları güncellendi
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Süt ve süt ürünlerinde yoğurt üretimi arttı
Merkez Bankası faizi sabit tuttu! Sıkı para politikası sürdürülecek
TSK yeni kritik sistemlerle güçleniyor... Çelik Kartallara HGK-84 kitleri
Bakan Şimşek: Yıllık cari artış yönetilebilir
Terörle mücadele amansız sürüyor
Saatte 23 konutla 2 yılda 455 bin konut tamamlandı... İstanbul için kura çekimi bayram sonrası
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.4 ° / 5.6 ° Güneşli