Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Aksaray I. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Sempozyumu 15 Mart Salı Günü Başlıyor

Aksaray I. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Sempozyumu 15 Mart Salı Günü Başlıyor

Aksaray I. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Sempozyumu 15 Mart Salı Günü Başlıyor

Sosyal medya kullanımı ve internet bağımlılığını öğrenciler anlatacak

Aksaray Valiliği öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından organize edilen, ‘Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı’ konulu Aksaray I. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Sempozyumu 15 Mart Salı günü başlıyor. 
-Üst düzey yöneticiler konuşuyor, biz dinliyoruz, biz konuşsak onlar dinlese..
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun 7 Aralık 2021 tarihinde Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi ziyaretinde öğrencilerin ‘Hep üst düzey yöneticiler konuşuyor biz dinliyoruz. Bizde fikirlerimizi, görüşlerimizi anlatmak istiyoruz. Biz konuşsak onlar dinlese’ diyalogu ile başlayan Vali Aydoğdu’nun öğrencileri tek tek dinlemesiyle devam ederken ortaya çıkan sempozyum fikri yapılan hazırlık çalışmalarının ardından geniş katılımla iki gün sürecek önemli bir bilimsel programa dönüştü. 
 Aralarında merkez ve merkeze bağlı ortaöğretim kurumları ile ilçe ortaöğretim kurumlarından 18 okulun katılımcı olduğu 21 farklı konuda bildirinin sunulacağı sempozyum 15 Mart Salı Günü açılış töreni ile başlıyor. Sempozyumda yeni nesil bağımlılık olarak nitelendirilen sosyal medya ve internet bağımlılığı ile dijital çağın getirdiği yeni toplum yapısı tanımlanmaya çalışılacak.
İki gün sürecek sempozyumda ortaöğretim öğrencileri, belirlenen konu başlıkları altında bildirilerini sunacak.  Aksaray Üniversitesi Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecek bildiriler Türkçe ve İngilizce kitap olarak basılacak.
15 Mart Salı günü düzenlenecek açılış töreninin ardından 1. oturum başkanlığını Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun yapacağı sempozyumda katılımcı okul öğrencileri bildirilerini sunacak.  2.Oturum Başkanlığını Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin’in yapacağı sempozyumun  her oturumunu farklı okullardan 1500 öğrenci takip edecek. 2. Gün 3. Oturum başkanlığını Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal yapacağı sempozyum ile ilgili açıklamada bulunan Vali Hamza Aydoğdu düzenlenen Aksaray 1. Ortaöğretim öğrenci sempozyumu ile çok önemli bir konuda gençleri dinleyeceklerini söyledi. 

Vali Aydoğdu; ‘Gençlerimiz sadece geleceğimiz değil, aynı zamanda bugünümüzdür’
Dijital çağın getirdiği yeni sosyal hayat, insan ve teknolojinin yeni toplum oluşumundaki yeri ve duruşu ve belirlenen daha birçok başlıkta gençlerin düşüncelerini aktaracaklarını ifade eden Vali Aydoğdu; “Gençler kimlik ve benlik kurgularında sosyal ağları bir araç olarak görüyorlar. Bilgiye erişim noktasında da sanal kaynakları temel referans olarak algılayan gençler, dijital çağın en önemli özneleri konumundadır. Çünkü bu gençler bizim sadece geleceğimiz değil, aynı zamanda bu günümüzdür. Onları önemsiyoruz.”dedi.
Sempozyumda; sosyal medya ve dil, dijital dünyada ebeveyn olmak, sosyal medya da manevi değerler, yapay zeka ve insan duyguları gibi 21 farklı konuda bildirilerin sunulacağı bildirildi.
Aksaray Valiliği öncülüğünde 15-16 Mart tarihlerinde Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek ‘Aksaray I. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Sempozyum’ programının Aksaray Valiliği sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacağı bildirildi



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false