Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil ACAR Basın Demokratik Hayatın Vazgeçilme Unsurudur Dedi

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil ACAR Basın Demokratik Hayatın Vazgeçilme Unsurudur Dedi

Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil ACAR Basın Demokratik Hayatın Vazgeçilme Unsurudur Dedi

 

 

            Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil ACAR, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 113’inci yıl dönümünü kutladı. Basın demokratik hayatın vazgeçilmez ana unsurlarından birisi olduğuna dikkat çeken Acar, “Basının üzerinden sansürün kaldırılmasının 113.’inci yıldönümünü ve Basın Bayramını kutluyorum” dedi.

            İlimizde görev yapmakta olan yazılı, görsel, sesli medya ve internet gazeteciliğinde çalışan medya mensuplarının, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 113.’cüi yıl dönümünü kutladığını belirten Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar, “Basın demokratik hayatın vazgeçilmez ana unsurlarından birisidir. Basın mensubu haberi; doğru, tarafsız ve hızlı şekilde vermek, olumsuzlukları araştırarak ve kamu yararını gözeterek habercilik yapmalıdır. Toplumu ilgilendiren konu ve olaylara karşı duyarlı olmalı, toplumu bilgilendirme işlevini yerine getirirken, mesleki ilkeleri ve etik değerleri gözetmelidir. Kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel hayatın mahremiyetine saygı göstermelidir. Toplumu ilgilendiren; bilgilendirme, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi her konuda önemli bir görevi yerine getirmekte olan medya mensubunun, bu işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için, basının özgür olması, etki altında kalmadan görevini yapması, önem arz etmektedir” dedi.

        Bağımsız Medya konusunda yapılması gereken çok şey olduğuna işaret eden Başkan Celil Acar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir hürriyetinin toplumun her kesiminde benimsenmesinin yolu; medyanın önündeki, haber alma ve duyurması ile birlikte, gelişen teknolojiye ayak uydurmasıyla mümkün olacaktır. Aynı zamanda basın çalışanlarının özlük haklarının daha da iyileştirilmesi, zor şartlarda çalışan medya mensuplarının mesleki endişe içinde olmamaları sağlanmalıdır.  Aksaray’ımızın kalkınmasında, yapılan olumlu işlerde ve başarılı çalışmalarda, basın mensuplarının da hatırı sayılır katkıları olduğuna içtenlikle inanmaktayım.” Diyen Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Acar, sözlerini söyle tamamladı:“ Bu samimi duygu ve düşüncelerle tüm medya mensuplarının, “Basından Sansürün Kaldırılışının 113. yıl dönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramınızı” kutlar,  sağlık ve mutluluk diler, mesleki çalışmalarınızda başarılar dilerim.”dedi.



Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli