Aksaray Eğitim Tarihinde bir ilk tek seferde 455 öğretmen ataması yapıldı

Aksaray Eğitim Tarihinde bir ilk tek seferde 455 öğretmen ataması yapıldı

bir ilk tek seferde 455 öğretmen ataması yapıldı

Aksaray’da ilk atamalarda ve tek seferde 26 ayrı branştan, toplam 455 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yapılan atamalarla il geneli öğretmen açığı tek seferde kapandığını belirterek Aksaray’daki eğitim ordusuna bu kadar fazla, genç ve dinamik bir kadronun dâhil olmasının kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti. 

-İl geneli öğretmen açığı kapandı, etkin ve verimli birebir eğitim

Vali Aydoğdu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “26 branşta toplam 455 sözleşmeli olarak atanan öğretmenlerimizin ilimizde en az üç yıl hizmet yapma zorunluluğu var. Yapılan atama ile il geneli öğretmen açığı kalmadı. Eğitimin devamlılığı açısından bu çok önemli. Aksaray’da öğretmen kadrosunda norm açıkları yaşanmaması, öğrencilerin mağdur olmaması için yoğun çaba sarf edeceğiz. Böylece Aksaray’da daha etkin, verimli ve birebir eğitim yapılabilecek” dedi.

Yapılan yeni atamalarda 100 Özel Eğitim Öğretmeni bulunduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu; kentin öğretmen açığının tek atamada 455 öğretmenin atanması ile kapandığını bu noktada büyük emekleri bulunan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’a, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederek Aksaray’ın eğitimde daha iyi yerlere gelmesi için hep beraber gayret göstereceklerini belirtti. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li belediyelere vergi tepkisi: Kantarın topuzunu kaçırdılar
Türk Sanat Müziğinin efsane ismi Muazzez Abacı vefat etti
Bisiklet yolu ağı genişliyor
Türkiye’den Hindistan’daki terör iddialarına sert yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret
TBMM'de RTÜK'ün boş üyeliklerine seçim yapıldı
Akdeniz’de günün dördüncü büyük sarsıntısı yaşandı! Bu kez 5,4 büyüklüğünde sallandı
Konya Selçuklu'da çevre duyarlılığı adına önemli bir adım
“Fikrim Gelecek” Hackathonu’nda Manisa’ya birincilik geldi
SP lideri Mahmut Arıkan'dan Papa 14. Leo uyarısı! Türkiye ziyareti küresel jeopolitik boyutlar taşıyor
Ankara’da çocuklara güvenli okul ve ilk yardım bilinci kazandırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 kahraman evladın 19'unun naaşına ulaşıldı... Son naaş arama çalışmaları sürüyor
Doğum yardımları çocuğun 5 yaşına kadar sürecek... Bakan Göktaş: Yeni bütçenin yüzde 53’ü kadınların
Ticaret'ten polistiren ürünlerin dampinge karşı kesin önlem
İYİ Parti liderinden 3 bin 900 sayfalık iddianameye sert tepki!
  • Perşembe 14.1 ° / 11.9 ° false
  • Cuma 12.7 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15 ° / 11.7 ° Güneşli