AKSARAY BELEDİYESİ’NİN AKILLI BİSİKLET UYGULAMASI YENİDEN BAŞLADI

AKSARAY BELEDİYESİ’NİN AKILLI BİSİKLET UYGULAMASI YENİDEN BAŞLADI

AKSARAY BELEDİYESİ’NİN AKILLI BİSİKLET UYGULAMASI YENİDEN BAŞLADI

Aksaray Belediyesi’nin Akıllı Bisiklet Sistemi (AKBİS), 11 farklı istasyonda 120 bisiklet ile yeniden devreye alındı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir genelinde bisiklet kültürünün yaygınlaşması için farklı çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Aksaray Belediyesi’nin çevre dostu projeleri arasında gösterilen Akıllı Bisiklet Uygulama projesi AKBİS, geçtiğimiz günlerde yeniden devreye alındı. AKBİS ile şehir genelinde sağlıklı, güvenli ve ekonomik ulaşım hedefleniyor.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in iki yıl önce hayata geçirdiği Akıllı Bisiklet Uygulama projesi ile Aksaray’da bisiklet kullanım oranı önemli derece arttı. AKBİS projesinin uygulandığı yıl 30 bin kişi bu hizmetten faydalandı. Bu oran 2022 yılında artarak devam etti ve akıllı bisiklet kullanıcı sayısı 50 bine ulaştı.  

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehir genelinde bisiklet kültürünü yaygınlaştırma, sağlıklı yaşama ve çevre bilincine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Akıllı Bisiklet’ uygulamasının yanında geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen Bisiklet Festivali de bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağladı.  
Şehrin en yoğun ve işlek noktalarının bisiklet yolu ağında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dinçer, “Akıllı Bisiklet uygulama projemizi bu yıl devreye aldık. 11 istasyonda 120 bisikleti vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.  
Şehrimizde bisiklet kullanımını teşvik etmek maksadı ile devreye aldığımız Akıllı Bisiklet Sistemi ile sağlıklı, güvenli, ekonomik, doğa dostu ve erişilebilirlik açısından da son derece kullanışlı bir ulaşım sağlıyor. Hem çevre dostu olan hem de sağlıklı bir yaşam sunan bisiklet kullanımını şehrimizde yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.
AKBİS’ in çevreci bir proje olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Biz her projemizde çevreye ve doğaya önem veriyoruz. Çünkü geleceğe temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz. Günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bisiklet, motorsuz ulaşımda sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağlıyor” ifadelerini kullandı.



Mavi Vatan'da tarihi başarı!
KEFEK üyeleri Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü gezdi
İçişleri'nden 'Huzur ve Kardeşlik Buluşmaları'nda anneler coşkusu
EPDK'dan 22 şirkete yeni lisans
Konya Karatay Belediyespor son 12'de
Trafik denetimlerinde 498 bin araca ceza!
Meteoroloji'den sağanak, fırtına ve toz uyarısı
HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARDI: EMİRHAN’IN İLHAM VEREN HİKÂYESİ
ABB'nin ücretsiz sınav kampları başladı
ABB'den kayıp eşya satışı
Sincan Atatürk Yüzme Havuzu misafirlerini bekliyor
ASKİ temizlik harekatı başlattı
Milletvekili Altınsoy: “Asıl Engel Görmezden Gelmektir”
SED ailelerine Anneler Günü pikniği
SARSILMAZ, milli gücü ve küresel vizyonuyla İspanya’da
  • Pazar 25.1 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 22.8 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 13.3 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu