Tarih: 26.08.2021 23:53

AKSARAY BELEDİYESİ’NİN AĞAÇ DİKİM SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Şehrin yeşil alan varlığını artırmak adına birçok çalışma yapan Aksaray Belediyesi şehrin giriş çıkış kapılarından olan Nevşehir yolu orta refüjünde ağaçlandırma çalışması başlattı. 
Geçtiğimiz günlerde Ankara Makası olarak adlandıran E-90 karayolunun orta refüjünde toprak iyileştirmesi yaptıktan sonra ağaçlandırma Çalışmaları yapan Belediye Ekipleri Nevşehir Aksaray Karayolunun orta refüjünde de bir çalışma başlattı. 
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in talimatları doğrultusunda çalışmalara başlayan Belediye ekipleri leylandi cinsi ağaçları toprakla buluşturdu. Karayolu üzerinde bulunan kavşağa ‘Aksaray’ yazısı yazılarak estetik bir görünüm kazandırılmıştı. Belediye yetkililerin alınan bilgiye göre ağaçlandırma çalışması yapılan orta refüjde peyzaj çalışması yapılacağı, diğer kavşaklarda olduğu gibi takıl taşları kullanılarak hafızalarda iz bırakacak bir görünüme kavuşturulacak. 
Göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süre içerisinde şehrin yeşil alan varlığını artırmak adına 50 bin fidanı toprakla buluşturan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada Aksaray’ın ismini yeşil ile özdeşleştireceklerini belirtti. Başkan Dinçer, göreve geldiğinde kişi başı yeşil alan miktarı 3.5 metrekare iken yeni dilen ağaç ve bitkilerle bu sayının 3.8 metrekare olduğunu duyurdu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —