Aksaray Belediyesi’nden Örnek Proje: “Atığı Bastona Dönüştür, Hayata Işık Tut”

Aksaray Belediyesi’nden Örnek Proje: “Atığı Bastona Dönüştür, Hayata Işık Tut”

Aksaray Belediyesi’nden Örnek Proje: “Atığı Bastona Dönüştür, Hayata Işık Tut”

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği ile Aksaray Albino ve Görme Engelliler Derneği iş birliğinde önemli bir farkındalık projesi başlattı. “Atığı Bastona Dönüştür, Hayata Işık Tut” sloganıyla hayata geçirilen projede, Sıfır Atık Market aracılığıyla toplanan geri dönüştürülebilir atıklar beyaz bastona dönüştürülerek görme engelli vatandaşlara hediye edilecek.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sıfır atık alanında yürüttükleri çalışmalarla Türkiye’de öncü belediyeler arasında yer aldıklarını belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “İl Geneli Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandıklarını vurguladı. Başkan Dinçer, geri dönüştürülebilir atıkların ekonomiye kazandırılması ve çevre bilincinin artırılması için projelerin aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Geri Dönüşüm Atıkları Beyaz Bastona Dönüşecek

Toplumda sıfır atık bilinci oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında, Sıfır Atık Market’te biriken atıklar geri dönüşüm sürecinden geçirilerek görme engelliler için beyaz baston haline getirilecek. Proje kapsamında hazırlanan bastonların, 7–14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda görme engelli bireylere teslim edilmesi planlanıyor.

Hem Çevreye Hem de Görme Engellilere Destek

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, projenin hem çevresel duyarlılığı artırdığı hem de engelli bireylere destek sağladığı belirtildi. Açıklamada, “Atığı yeniden değerlendirerek hem çevremize hem de görme engelli kardeşlerimize destek oluyoruz. Bu tür projelerle toplumsal farkındalığı artırmaya devam edeceğiz” denildi.

Aksaray Belediyesi, proje ile hem geri dönüşüm kültürünü güçlendirmeyi hem de engelli bireylere yönelik sosyal duyarlılığı artırmayı hedefliyor.



Yılın şanslı numarası 3031385
Yeni uzlaştırmacı ücret tarifesi 'Resmi'leşti
2025’te kültürel mirasa büyük dönüş: 180 eser Türkiye'ye iade edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçik'e seslendi: Milletçe sizlerle gurur duyuyoruz
ASELSAN ile ASFAT'tan stratejik iş birliği
Belgesiz konaklama ve kısa süreli kiralamaya dijital denetim... Tebliği yayımlandı
ORTAKÖY’DE ÜLKÜ OCAKLARINDAN MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI
Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden Oğuzata Ortaokulunda anlamlı proje
ASÜ Mühendislik Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi
25 ilde eş zamanlı DEAŞ'a 125 gözaltı!
Bakan Bolat: İhracat rekor kırdı, açık kontrol altında
Ankara’da yeni yıl öncesi geniş çaplı denetim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Türkiye, kutlu yolculuğu güvenle sürdürüyor
Aksaray’da Yılbaşı ve Kış Tedbirleri: “Devletimiz Şehrin Her Noktasında Dimdik Ayakta”
İhracat ve ithalat arttı; dış ticaret açığı genişledi
  • Perşembe 2.5 ° / -1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 3.4 ° / -4 ° Güneşli
  • Cumartesi 7.8 ° / 0.4 ° Güneşli