Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

AKSARAY BELEDİYESİNDEN İSTİHDAMA KATKI

AKSARAY BELEDİYESİNDEN İSTİHDAMA KATKI

AKSARAY BELEDİYESİNDEN İSTİHDAMA KATKI

Aksaray Belediyesi ile Ahiler Kalkınma Ajansı ve OSB arasında imzalanan protokole göre Aksaray’da sektörün nitelikli eleman ihtiyacı Aksaray Belediyesine ait Melik Mahmut Gazi Hangahı’nda (darphane) yetişecek. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak başta gençler olmak üzere her yaştan vatandaşın akademik, kişisel, sosyal, sanatsal ve mesleki gelişimlerine katkı sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Aksaray Belediyesi tarafından restore edilerek şehre kazandırılan Melik Mahmut Gazi Hangahın’da verilecek kurslarla üreten ve büyüyen Aksaray sanayisinin nitelikli ve kalifiye elemanları bu merkezde yetişecek.  

Aksaray Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve OSB Müdürlüğü’nün kalifiye eleman ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesine yönelik hazırlanan protokol Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ve Aksaray OSB Müdürü Ali Bay’ın imzalarıyla onaylandı. Hazırlanan protokole göre Aksaray OSB’sinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ve iş gücü Belediyeye ait Melik Mahmut Gazi Hangahı’ndan verilecek kurs eğitimi ile yetişecek.  
 

Aksaray Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Dinçer ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, protokolün Aksaray’a hayırlı olması temennisinde bulundu.
 

İmzalanan iş birliği protokolü ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Dinçer, “Meslek sahibi olmak isteyen gençlerimiz için bugün çok önemli bir adım attık. Üreten ve sürekli büyüyen Aksaray sanayisinin nitelikli ve kalifiye elemanlarını, restorasyon ile şehrimize kazandırdığımız Melik Mahmut Gazi Hangahı’nda yetiştireceğiz. Bu merkezimizde inşaat, otomotiv, mühendislik, makine imalatı gibi sektörü ilgilendiren eğitimlerle kursiyerlerimiz OSB’deki fabrikalarda işe yerleştirilecektir. Gençlerimiz, aldıkları eğitimlerle hem meslek hem de iş sahibi olacaklar.
 

Bu projemize desteklerinden dolayı Aile Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Bekir Varol Bey ile OSB Müdürümüz Ali Bay Bey’e teşekkür ediyorum. Protokolümüz şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu