Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Aksaray Belediyesi’nden Dünya Kadınlar Gününde Anlamlı Buluşma

Aksaray Belediyesi’nden Dünya Kadınlar Gününde Anlamlı Buluşma

Aksaray Belediyesi’nden Dünya Kadınlar Gününde Anlamlı Buluşma

 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Piramit Kafe’de engelli kadınlar ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, tüm kadınların8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınların ve engelli bireylerin toplumdaki önemine vurgu yaptı. Kadınların hak ettiği değerin verilmesi, sadece tek bir güne indirgenmeyeceğini hatırlatan Merve Dinçer, aynı şekilde engellerin de sadece yapı olarak değişikliğin olup başka hiçbir farklılığın olmadığına dikkat çekti. Dinçer, inancımız, kültürümüz, geleneğimiz ve toplumsal anlayışımızda her insanın özel olduğunu söyledi.

Aksaray Belediyesi’nin kadına ve engellilere öncelik verdiğini belirten Merve Dinçer, yapılan her çalışmanın toplumsal yarar sağlayacak nitelikte olduğunu kaydetti. Kadınların toplumun ve geleceğin inşası konumunda olduğunu ifade eden Dinçer; “Kadın toplumumuzun en önemli ve en saygın yapılarından biri olan aile kurumunun temel bir üyesidir.  Kadınlarımızın yaşamımızdaki statüsü, kimi zaman anne, eş, kardeş, kızımız, arkadaşımız ya da başka bir yakınımız. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek istiyorsak, kadınlarımızın onurunu korumak ve şahsiyetlerini yüceltmek zorundayız.Bilinçli nesillere sahip olmak, en başta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza verilen değer ile mümkündür.” dedi.

Konuşmasının devamında Aksaray Belediyesi bünyesinde kadınlara yönelik birçok projenin hayata geçtiğine değinen Merve Dinçer, bu projelerin başında Kadın Aktivite Merkezlerinin geldiğini kaydetti. Merve Dinçer; “Aksaray Belediyesi, kadınların vakitlerini değerlendirebilecekleri, kültürel ve sanatsal beceriler edinebilecekleri AKMEK ve kadın aktivite merkezleri ile şehrin birçok yerindeki kurslar ile kadınlara hizmet veriyor. Kursiyerler beceriler kazanarak yaptıkları ürünler ile aile ekonomilerine katkı da sağlıyorlar. Türk kadını üretken, elindeki imkânları kullanarak değerlendirmeyi çok iyi bilir, geçmişten bu yana fedakârlığı ile örnek olmuştur.

Böyle bir günde sizlerle bir araya gelmek beni oldukça sevindirdi. Sizin nezdinizde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Programın sonunda otizmli genç bir kıza doğum günü sürprizi yapanMerve Dinçer, engelli ve ailelerin Kadınlar Gününü kutlayarak katılımcılara çiçek hediye etti.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu