Aksaray Belediyesi tüm yaşlıların ihtiyaçlarını gideriyor

Aksaray Belediyesi tüm yaşlıların ihtiyaçlarını gideriyor

Aksaray Belediyesi korona virüsü önlemleri kapsamında verdiği etkin mücadele çalışmalarını sürdürürken, 60 yaş üstü tüm vatandaşların ihtiyaçlarını bir bir karşılıyor.

Tüm dünyayı tehdit eden ve birçok ülkede binlerce kişinin ölümüne neden olan Korona Virüsü Türkiye’de tedbir ve önlem çalışmalarını artırdı. Aksaray Belediyesi kentte yaptığı birçok dezenfekte işlemlerinin ardından 2 gün önce İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 60 yaş üstü yaşlı ve hastaların sokağa çıkma sınırlandırması sonucu kategoriye giren yaşlı vatandaşların evlerini ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor. Aksaray Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü bünyesinden kurulan ekip, kentte tek tek kapı kapı dolaşarak 60 yaş üstü olan tüm vatandaşlara yardım paketi vererek ihtiyaçlarını da gideriyor. Yaşlıları kapı kapı gezerek yaşlı ve hasta vatandaşlara hal hatır soran ekipler yemek, alışveriş, gıda, fatura ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayarak yaşlı vatandaşların sokağa çıkmasını önlüyor. Tedbirler kapsamında geniş çaplı çalışmalar yapan Aksaray Belediyesi son olarak kentte meydan ve parklarda bulunan tüm oturma banklarını söktü.

“65 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza gıda yardımı yaparak ihtiyaçlarını gideriyoruz”
Yaşlı bir vatandaşın evini ziyaret eden Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, korona virisü ile etkin bir mücadele yürüttüklerini belirterek, “Bütün ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de korona virüsü ile mücadelede bir takım tedbirler alınmakta. Belediyemiz ve valiliğimiz tarafından hayata geçirilmektedir. Aksaray Belediyesi olarak bizde bu musibetin, bu virüs tehdidi ile ilk karşılaştığımız andan itibaren şehir olarak tüm önleyici tedbirleri almaya başladık. Bu kapsamda öncelikli olarak şehrimizin muhtelif yerlerini, toplu taşıma araçlarından servis araçlarına, şehrimizin kamuya açık kullanım alanlarına kadar her alanda dezenfekte ve ilaçlama faaliyetlerine hızlı bir şekilde başladık. Bunu da halen devam ettiriyoruz. Bununla ilgili olarak haklımızı bilinçlendirmek gerçekten çok önemliydi. Bilinçlendirme broşürleri bastırıp zabıtamız marifeti ile vatandaşlarımıza, halkımıza sağlık bakanlığımızın bu 14 kuralını anlatmaya çalıştık. Halen de arkadaşlarımız bu çalışmanın içerisinde. Tabi ki fırsatçılığa mahal vermemek adına da zabıta ekibimizden bir tim kurduk. Onlarda gelen şikayetler doğrultusunda ilgili esnaf arkadaşlarımızla bu denetimleri gerçekleştiriyorlar. Tabi hükümetimiz tarafından açıklanan 65 yaş üzerindeki bakıma muhtaç yaşlılarımıza gıda yardımı ve ihtiyaçlarının görülmesi konusunda da belediye olarak bu çalışmaların içindeyiz. Biz daha önce başlatmış olduğumuz 60 yaş üzeri bakıma muhtaç yaşlılarımıza yardım kampanyası tabii ki de devam ettiriyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu musibetten kurtulacağımızı ümit ediyoruz. Şehir olarak bu işle mücadeleye girişmiş bulunmaktayız” dedi.



TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Ezidi heyetine: Terörsüz Türkiye başarıya ulaşacak
Dervişoğlu'ndan Suriye eleştirisi: Türkiye yeni ve daha büyük beka sorununa sürükleniyor
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'Mersin' açıklaması: Hiçbir eylem cezasız kalmadı!
Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 122 bin 519 MW'a ulaştı... Yenilenebilir ve yerli kaynaklar öne çıktı
İletişim'den 'sosyal medya' paneli... Özgürlük, sorumluluk ve güvenlik bu panelde tartışıldı
İYİ Parti'de yeni dönem ilk GİK yapıldı... Yeni kadroda görevler belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: En düşük emekli aylığı 20 bin TL oluyor... Suriye istikrar ülkesine dönüşecek
Milli Eğitim'den okul dışı öğrenmeye yeni dijital platform
ASÜ’de üniversite–sanayi iş birliğini güçlendirecek SANTEK Ofisi kuruluyor
ASÜ öğrencileri 13 sosyal sorumluluk projesi ile gönüllere dokundu
SELÇUKLU KÜLLİYESİNİN HİZMETE ALINMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Aksaray Şehit Aileleri Başkanı Hüseyin Koçak’tan Bayrağa Yapılan Saldırıya Sert Tepki
Karabatak’tan Nusaybin’deki Bayrak Olayına Sert Tepki
Tüketici Hakem başvuruları yüzde 20 arttı... 907 bin başvurudan 850 bini sonuçlandı
AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN TÜRK BAYRAĞINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ
  • Perşembe 8.2 ° / -3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.4 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı