Aksaray Belediyesi Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli Uzatıyor

Aksaray Belediyesi Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli Uzatıyor

Aksaray Belediyesi veteriner işleri müdürlüğü tarafından sokak hayvanları toplanarak gerekli tedavi ve bakımları yapılıyor.

Vatandaşlardan gelen talepler ve öneriler doğrultusunda sokakta yaşayan hayvanlar Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplanarak Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde gerekli bakım ve tedavi işlemleri yapılıyor.

Aksaray Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre sokaktan alınan sahipsiz hayvanlar alanında uzman veteriner hekimlerce gerekli kısırlaştırma, aşılama, tedavi ve bakımları yapılarak küpe numarası veriliyor. Sahiplenmek isteyen hayvan severlere de gerekli tedavileri yapılan  hayvanlar Hayvan Rehabilitasyon Merkezinden sahiplendirme yapılıyor.

 Yapılan bu çalışmalar Aksaray Belediyesi, Tarım ve Orman il müdürlüğü ve Aksaray Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

‘Satın almayın sahiplenin’ sloganı ile sürekli sosyal bir farkındalık oluşturma çabası içerisinde olan Aksaray Belediyesi son üç ayda sokaktan aldığı hayvanlar arasından 265 adet hayvanın sahiplendirme işlemini gerçekleştirdi. 47 hayvanda ise kısırlaştırma çalışması yaptı.

Hayvan haklarını korumak noktasında her türlü çalışmayı yürüten Aksaray Belediyesi sahiplendirme yaptığı hayvanların bakımında zorlanan vatandaşların isteği üzerine sahiplenilen hayvanı barınağa tekrar alabiliyor.

 



Duayen Gazeteci Ahmet Erbaş, Vefatının 2. Yılında Dualarla Anıldı
RTÜK’te görev değişimi... Mehmet Daniş yeni başkan seçildi
2,8 milyar TL'lik tarımsal destek ödemeleri hesaplarda
İstanbul ve Antalya Avrupa'nın ilk 10'unda
Körfez'den 15 milyar dolarlık ticaret hedefi
Sakarya Büyükşehir Basketbol Ankara’dan galibiyetle döndü
ŞAMMAS BABA TÜRBESİ DEFİNECİ KISKACINDA!
Aksaray Üniversitesi Ortaköy MYO’da beş TÜBİTAK Projesi destek almaya hak kazandı
Türkiye ev sahibi oluyor... 500 bin konutun detayları belli oldu
Tütün ve cep telefonlarında vergi tutarları artırıldı
Euro 7 standartları 'Resmi'leşti!
Bakan Tekin 'Bab-ı Ali Toplantılarının' konuğu oldu
Konya Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda çalışmalara devam
Beyin göçü durmadı! Her 50 üniversite mezunundan biri yurt dışında!
CHP kurultayına açılan iki dava mahkemeden ret yedi!
  • Cuma 21.3 ° / 16.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.2 ° / 13.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17.8 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı