Aksaray Belediyesi Manevi Bir Sorumluluk Daha Üsleniyor

Aksaray Belediyesi Manevi Bir Sorumluluk Daha Üsleniyor

Aksaray il sınırları içerisinde yer alan mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait ve bu kapsam dışında kalan diğer türbelerin bakım, onarım ve restorasyonunu Aksaray Belediyesi üstlendi. Tarihi yapılar, Aksaray Belediyesi uhdesinde tarihi dokusuna uygun hale getirilerek korunacak.

Aksaray Belediyesi ‘Evliyalar Şehri Aksaray’ adından yola çıkarak geçmişten günümüze ulaşan, tarihi ve kültürel mirasımız olan türbelerin bakım ve onarımını yapacak. Tarihi yapılar koruma altında tutulacak.

Aksaray Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği il merkez sınırları içinde yer alan türbeler aslına uygun hale getirilecek, bakım ve onarımını belediye yapacak.

İşbirliği Protokolü ile tarihine sahip çıkan Aksaray Belediyesi, rutubetten zarar gören türbelerin izolasyonlarını, elektrik ve aydınlatma aksamlarını, türbe içinde yer alan sandukalar üzerindeki puşideleri yenileyecek. Ayrıca restore edilmesi gereken tarihi yapılar içinde ayrı bir çalışma yürütecek. Tarihi yapılarda deforme olan kısımlar aslına uygun olarak inşa edilerek restorasyondan geçecek.

Aksaray Belediyesi, genel temizlik bakım gibi işlemden geçen türbeler için türbe girişlerine ziyaretçiler için bilgilendirici levhalar asacak. Türbe kitabeleri varsa kitabelerin açıklamaları levhalarda yer alacak.

Aksaray Belediyesi koruma altına aldığı türbelerin onarımı ve temizliği için bünyesinde bir birim oluşturdu. Bu birim, tarihi yapıları düzenli aralıklarla temizleyecek ve koruma altında tutacak.



Aksaray’da Ters Yola Giren Sürücü Dehşet Saçtı: 5 Araç ve 2 Yayaya Çarptı
2025’te 780 kazı yapıldı... Kültürel mirasa 3,5 milyar TL harcandı
Sabancı–Ankara Bulvarı Kavşağı yeniden hizmete açıldı
CultureCIVIC'de yapısal destek hibeleri belli oldu
Tüketici Hakem Heyetleri kapatılıyor mu? Bakanlık yanıtladı!
Üç şehidimiz de Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı
ORKİNOS BULUT-2'da 138 üst düzey şüpheli yakalandı... 5 uluslararası suç örgütü çökertildi
ADD Keşan Şubesi’nden Ankara’ya anlamlı ziyaret
Şeyhdoda Aşireti’nin Hanımağası AK Partili Vekil Suna Kepolu: Barışı sağlama gücü bizde daha büyük
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım'da başlıyor
Türkiye'nin eğitim teknolojileri Dubai'de tanıtıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit ailelerine taziye
Ankara Keçiören'de Başkan Özarslan'dan mahalle buluşmalarına devam
Dünya Türk Birliği: Ahıska Türkleri'nin acıları unutulmayacak
Gümrük kapılarında dijital dönüşüm adımı... Yerli plakalı taşıtların işlemleri hızlanıyor
  • Cumartesi 15 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.4 ° / 12.7 ° Güneşli