Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

Aksaray Belediyesi İle Ahiler Kalkınma Ajansı Arasında Topraksız Tarım Projesinin Protokolü İmzalandı

Aksaray Belediyesi İle Ahiler Kalkınma Ajansı Arasında Topraksız Tarım Projesinin Protokolü İmzalandı

Aksaray Belediyesi İle Ahiler Kalkınma Ajansı Arasında Topraksız Tarım Projesinin Protokolü İmzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Aksaray Belediyesi’nin Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan aldığı hibe desteği ile hazırlanan ‘Topraksız Tarım ile İstihdam Artıyor’ projesinin protokolü imzalandı.

Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza protokolüne Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Aksaray Belediyesi, son yıllarda giderek yaygınlaşan ve üretimde kaliteyi artıran topraksız tarım projesinde kadın istihdamı öncelikli olacak. 5 milyon liralık bütçeye sahip ‘Topraksız Tarım ile İstihdam Artıyor’ projesine Ahiler Kalkınma Ajansı 1 milyon 600 bin liralık hibe desteği sağladı.

Tuzlusu Mevkii’nde jeotermal kaynak suyu yardımıyla hayata geçecek topraksız tarım seralarında örtü altı üretim yöntemi uygulanacak. 10 bin metrekare alanı kapsayacak seralarda domates üretimi yapılacak. Dezavantajlı kesim ve kadınların istihdam edileceği seralarda yıllık 500 ton domates üretimi yapılması hedefleniyor. Projede istihdam edilecek kadınlar, uygulama öncesinde 180 saatlik eğitime tabi tutulacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, topraksız tarım ile daha az maliyetle yüksek verim elde edileceğini ve böylece üretimde kalitenin artacağını söyledi.

Aksaray Belediyesi’nin üreten belediye anlayışı ile hayata geçireceği topraksız tarım projesinin örnek bir proje olacağına dikkat çeken Başkan Dinçer; “Projemizi Tuzlusu Bölgesi’nde hayata geçiriyoruz. Burada              jeotermal kaynak suyunu projemize entegre ederek kaynak suyunu daha etkin kullanmayı hedefliyoruz.

Projemizde yenilikçi tarım uygulamaları yöntemiyle sürdürülebilir tarımda çevresel, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla en yüksek verimi elde etmeyi hedefliyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın hibe programından Ahiler Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projemizde geleneksel tarım teknikleri dışında, tarım uygulama tekniklerinde ileri teknolojik imkânlardan yararlanacağız. Üretimde yüksek kalite sağlayacak topraksız tarım projemizde kadınlar istihdama dâhil edilecek.” dedi.

Başkan Dinçer ve Genel Sekreter Bekir Varol, işbirliği protokolünü imzalayarak projenin Aksaray’a hayırlı olmasını dilediler.



İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Bir testten daha başarıyla geçti
Bursa merkezli Mahzen'e 24 gözaltı!
Seçim zaferini karpuzla kutladılar
Yurtta bugün hava nasıl? Nisan yağmurlarına dikkat!
Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9792,6%0,78
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı