Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Aksaray Belediyesi Aksaray’ın Yeşiline Yeşil Katıyor

Aksaray Belediyesi Aksaray’ın Yeşiline Yeşil Katıyor

Aksaray Belediyesi Aksaray’ın Yeşiline Yeşil Katıyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in başlattığı ağaçlandırma ve yeşillendirme seferberliğinde şehrin muhtelif noktalarına binlerce fidan, çalı, çim ve mevsimlik çiçek dikimi yapılarak Aksaray’da yeşil alan varlığı yüzde 40 oranında artırıldı. Hedefte yeşil alan varlığı sayısı daha da artırılarak Aksaray’ın ‘Yeşil Aksaray’ kimliğine bürünmesi planlanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, görevi devraldığı günden bu yana Aksaray’ın yeşillendirilmesi için ciddi çalışmalara ve önemli birçok projelere öncülük etti. 2,5 yıllık görev süresinde 937 milyonluk yatırım ile 86 projeyi hayata geçiren ve yenilikçi yatırımları şehre kazandıran Başkan Dinçer, Aksaray’ın yeşillendirilmesi için ayrılan kaynak oranını artırdı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen yeşillendirme çalışmalarını takip eden ve zaman zaman ağaçlandırma çalışmalarına katılıp kendi elleriyle fidan diken Başkan Dinçer, Aksaray’ın dört bir yanına fidan dikerek geleceğe temiz bir çevre bırakmaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Geçtiğimiz günlerde Tacin Mahallesinde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına katılarak yetişmiş ağaç ve fidanları toprakla buluşturan Başkan Dinçer, yaşam kalitesinin bir göstergesi olarak kabul edilen yeşil alanların sayısının ve oranının her geçen gün artığına değindi. Kentsel yaşamda insanların doğa ve tabiat ile iç içe olma isteğinin arttığını ve bu yüzden dinlenme alanları ve yeşil ortamların önem kazandığına vurgu yapan Başkan Dinçer, yeşillendirme çalışmalarıyla ilgili olarak “Her güzel işin bir başlangıcı var” ifadelerini kullandı.

‘Aksaray’ın yeşiline yeşil katmak istiyoruz’ sloganı ile şehre 2,5 yılda 391 bin adet mevsimlik çiçek, 116 bin adet çalı dikimi, 55 bin adet fidan dikiminin yanında 60 bin metrekare yani yaklaşık 10 futbol sahası genişliğinde çim ekiminin yapıldığına işaret eden Başkan Dinçer, “Bu bizim hedefimiz değil, bizim hedefimiz Aksaray’ı yeşille bütünleşmesini sağlamak. Bunun park bahçelere ayırdığımız kaynakları artırarak şehrimizin dört bir yanına ağaç ve fidan dikeceğiz. Kavşaklar, orta refüjler, şehir giriş ve çıkışları, parklar, dinlenme alanı, şuan projesi devam eden millet bahçemize binlerce fidan dikmeyi hedefliyoruz. Kendi seralarımızda yetiştirdiğimiz süs bitkileri ve fidanlık kapasitesini artırıyoruz. Kısaca şunu belirtmek istiyorum. Aksaray’ın yeşille anılması için seferberliğimiz her alanda sürecek.” dedi.

Başkan Dinçer, son olarak her mevsim şartlarında yetişebilen, iklim ve toprak yapımıza uygun olan fidan ve süs bitkileri dikiminin süreceğini kaydetti.  



İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli