Aksaray Belediyesi 45 Ayda 4 Yeni Pazar Alanını Hizmete Sundu

Aksaray Belediyesi 45 Ayda 4 Yeni Pazar Alanını Hizmete Sundu

Aksaray Belediyesi 45 Ayda 4 Yeni Pazar Alanını Hizmete Sundu

                Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile başlayan Pazar alanlarındaki yenileme çalışması ile tüm Pazar alanları kullanışlı ve modern hale getirildi. 

Vatandaşların ve pazar esnafının temiz, nezih ve konforlu ortamlarda iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapması için şehir genelindeki birçok semt pazarlarında çalışma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 45 ayda 4 farklı semt pazarını modern hale getirdi. 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve gelmesi ile insan odaklı projelerin hayata geçirilmesi için yenilikçi birçok proje ortaya koydu. Başkan Dinçer’in projeleri kapsamında yer alan Pazar yerlerinin yenilenmesi ve Pazar alanlarının sayılarının artırılması adına ilk olarak Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallelerinin kesişme noktasına kapalı semt pazarı ve çok amaçlı sosyal tesis yapımı ile başlanıldı. 

Pazar esnafı ve vatandaşların isteği üzerine Taşpazar Mahallesinde Perşembe pazarı olarak adlandırılan Pazar alanı Hacılar Harmanı ve Selçuklu Mahallelerinin kesişme noktasında yeni yerinde hizmete girdi. 

                Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Kurtuluş Mahallesinde yaptığı ziyarette mahalle sakinlerinin talebi üzerine Kurtuluş Pazar alanında da çalışma başlatıldı. Uzun yıllar hizmet veren ve kullanışlılığını kaybetmiş olan Kurtuluş semt pazarı baştan aşağı yenilerek hizmete açıldı. 

Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bir diğer Pazar alanı olan Cuma Pazarında da çalışma başlatılmıştı. Şifahane, Şamlı, Hassas, Nakkaş ve Zafer Mahallesinde ikamet eden vatandaşlara hizmet verebilecek kapasiteye uygun olarak hayata geçirilen Cuma Kapalı Semt Pazar alanın 3 Bin 300 metrekarelik kapalı alanı bulunuyor. Yapılan çalışma ile daha kullanışlı ve daha modern görünüme kavuşturulan Cuma Semt Pazarının çatısında enerji üretilmesi amaçlanarak GES kurulumuna uygun olarak dizayn edildi. Cuma Kapalı Semt Pazarı da modern Pazar alanları arasına dahil edildi.



ABD'nin Suriye kararı... Türkiye'den iş birliği mesajı
CHP’li Sarıbal: Çiftçi çöküşte, Saray enkazı örtüyor!
Denizcilikte dijital dönüşüm... 2024’te 140 milyon TL tasarruf sağlandı
Vali Kumbuzoğlu’ndan Kızılay Aksaray Şubesi’ne Ziyaret
Üretici-Market fiyat farkı rekor kırdı! Karpuzda fark yüzde 600!
Bakan Göktaş’tan koruyucu ailelere ve çocuklara duygusal mektup
DMM'den Kanal İstanbul iddialarına yalanlama
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kutsallarımıza hakaret ettirmeyiz!
9 yılda 108 milyar TL tasarruf
Binaların yangın güvenliği için süre uzatıldı!
CHP'li Ün: Mısır ithalatını durdurun, çiftçi nefes alsın!
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak'tan Peygamberlere Yönelik Hakarete Sert Tepki
Bakan Yumaklı: 3 il 6 noktada yangınlar sürüyor! 'Ateş yakmayın' çağrısı
Vali Kumbuzoğlu, Sultanhanı Kırkdelik–Tepeköy-Çağlak Bağlantı Yolunda İncelemelerde Bulundu
Düzce’de 3 milyon TL’lik uyuşturucu operasyonu
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli