Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

AKSARAY BELEDİYESİ 3. GURBETÇİ BULUŞMASI PROGRAMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

AKSARAY BELEDİYESİ 3. GURBETÇİ BULUŞMASI PROGRAMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

AKSARAY BELEDİYESİ 3. GURBETÇİ BULUŞMASI PROGRAMI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Gurbetçi Buluşmaları” programı yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yurt dışında yaşayan Aksaraylılara seslenerek “Sizler gurbetçi değil bu ülkenin öz evladısınız” şeklinde konuştu.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Dünya’nın değişik coğrafyalarında yaşayan gurbetçiler, Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi önünde gerçekleşen buluşma programına bir araya geldiler. Belediye Başkanı Evren Dinçer, davete katılan gurbetçileri masalarında tek tek ziyaret etti ve onlarla sohbet etti.  

Aksaray Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ‘3. Gurbetçi Buluşması’ programına Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İl Genel Meclis Başkanı M. Muammer Tüzün, il Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, OSB Bölge Müdürü Ayhan Ermiş, Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışı kuran tilaveti ile başladı. Programa destek veren Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin açılış konuşmasında “2015 yılında kurulan Almanya Aksaraylılar Derneğimiz, yurt dışında yaşayan nesillerimizin milli ve manevi değerleri çerçevesinde yetişmesi, kültürel sosyal faaliyetlerin yapılması amacıyla kurulmuştur. Derneğimiz aracılığı ile her yıl farklı faaliyet ve programlar düzenleyerek kaynaşma ve birlikteliğimizi sağlanmaya çalışıyoruz. Bugün burada buluşmamıza vesile olan Belediye Başkanımız Evren Dinçer Bey’e teşekkür ederim. Yurt dışında binlerce kilometre uzakta yaşayan bizler, bu tür buluşmalarda hep birlikte birebir iletişime geçiyoruz. Bu bize mutluluk veriyor. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; 1,2,3 hatta 4. ve 5’inci nesil olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin izinlerini memleketlerinde geçirmelerini sağlayalım. Çocuklarımızı izinlerinin en azından 1 gününde açık kapı şeklinde şehrimizde buluşturalım ki, bugün burada görmekten gurur iftihar duyduğumuz Bilim Merkezi gibi daha birçok hizmetleri yakından görsünler. Şehrimizin manevi değerleri Somuncu Baba’yı, Yunus Emre’yi, Taptuk Emre’yi, babalarından değil bizzat kendileri öğrensinler. Biz böyle bir tabloyu hayal ediyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, programa katılan tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasına “Dünya’nın değişik coğrafyalarında yaşayıp Sıla-i Rahim yaparak memleketlerine gelen kıymetli hemşehrilerim, kendi şehrinize Aksaray’ımıza hoş geldiniz” dedi.

Başkan Dinçer, konuşmasının devamında “Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz geleneksel ‘Gurbetçi Buluşmaları’nı sizlerin katılımı ile icra ediyoruz. Geçtiğimiz yıl pandemi koşulları nedeniyle buluşma programına bir yıl ara verdik ancak bu yıl tekrar sizlerle bir araya gelmek nasip oldu. Burada amacımız şehrimizle ilgili sizlerle istişare ve hasbihal etmek, yeni nesillerimize Aksaray’ımızı tanıtmak. Hep birlikte neler yapabiliriz, birlikte nasıl hareket ederiz bunun gayreti içerisindeyiz. Sizler, bizlere ve Aksaray’ımıza olan desteği hiçbir zaman esirgemediniz. Teşekkür ediyorum.

Şehrimize en iyi hizmeti sunmak için gayretle, azimle çalışmalarımız devam ediyor. İçinde bulunduğumuz Bilim Merkezimiz, gençlere bilimi sevdirmek, onlara uygulamalı olarak bilimi tanıtmak için bu merkezimizi hizmete açtık. Bu sadece bir örnek. Daha bir çok projemiz ve çalışmalarımız devam ediyor.  

Bugün burada çok güzel birlikteliği, kaynaşmayı gerçekleştirmiş oluyoruz. Birliktelikten rahmet doğar, istişarede hayır vardır. Biz buna inanıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızın daha da artacağını belirtmek istiyorum. Davetimize katılan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Yolculuk hazırlığında olan ailelerimize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.
 
Vali Hamza Aydoğdu ise yurtdışında yaşayan Aksaraylıların sayısı ile rakam verdi. Yurtdışında yaşayan 117 Bin insan olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu, “Bu sayı birçok il nüfusundan fazla” dedi.

Gurbetçi buluşmaları programının organize edilmesinin mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, “Öncelikle bu programın düzenlemesine öncülük eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim amacımız sizlere en iyi hizmeti sunmaktır. Sizlere kapımız her zaman açık. Biz sizlere gurbetçi denilmesini karşıyız. Çünkü siz ve bizler öz ve öz kardeşiz. Sizin için tüm imkânlarımızı seferber edeceğinizden şüpheniz olmasın. Çünkü sizler yurt dışında kültürümüzü yansıtan ve bizi temsil eden kültür elçilerimizsiniz” dedi.

Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin, kendilerine her konuda destek olan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e günün anısına plaket hediye etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu