Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

AKSARAY ATATÜRK ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ PROJELERİ ENGEL TANIMADI

AKSARAY ATATÜRK ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ PROJELERİ ENGEL TANIMADI

AKSARAY ATATÜRK ANADOLU LİSESİ ERASMUS+ PROJELERİ ENGEL TANIMADI

Kültürel aktarım, etkileşim ve eğitim kalitesini arttırmak gibi birçok amaçla yola çıkan Erasmus+ projelerine salgın önlemlerine en ideal şekilde uyarlanarak devam edildi.


AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)tarafından hibelendirilen Aksaray İlimiz Atatürk Anadolu Lisesi tarafından yürütülen Erasmus+ projelerindeki öncülüğü ve deneyimini salgın sürecindeki zorlu şartlarda da mümkün olan en üst düzeyde çalışmalarla başarılı bir şekilde yürütüldü.. Okul öğretmenlerinin liderliğinde öğrencilerle birlikte etkin iletişim sayesinde hedeflenen kazanımların verilmesi sağlandı.
Proje kapsamında önemli bir adım olan“E Commerce For Start-Ups” (Yeni Başlayanlar için e-Ticaret) adlı projede, ülkemiz adına Aksaray Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri liderliğinde öğrencilerileri ile birlikte yer almıştır. 19-20-21 Nisan tarihleri arasında yapılan ve İspanya, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan, İskoçya’nın paydaşlığında gerçekleştirilen bu proje neticesinde katılımcılara sertifika verilmiştir. Okul Müdürü Hızır Faruk Maraşlıoğlu’nun le yapılan görüşme doğrultusunda projede temsilin ve etkinliklerin başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtilmiştir.
Aksaray Atatürk Anadolu Lisesinin yürüttüğü bir diğer proje olan“Building Together to Build Yourself” (Okul Terkini ve Devamsızlığı Önleme ), projenin diğer paydaşları olan Belçika ve Fransa’nın da katılımıyla 26-29 Nisan ve 7 Mayıs tarihleri arasında toplam beş gün sürmüş, özellikle öğrenci devamsızlıklarına ve okul terkine iten sebeplere dikkat çekilmiştir. Salgın sürecinde bu durumları tetikleyen başka faktörler olabileceğine de vurgu yapan paydaşlar çeşitli çözüm yolları üretmek adına fikir alışverişinde bulunmuştur.
Eğitimin değişken koşullarla şekillenen süreciyle tekrar düzenlenen ve sanal sürece uyarlanan materyallerle, yenilikçi yöntemlerle desteklenen eğitimin teknoloji desteğiyle,  proje çalışmaları hem yürütücülerin hem de öğrencilerin mevcut durumlara uyum yeteneğini geliştirmesi ve etkili hale getirilmesi açısından da oldukça faydalı olmuştur.
19-25 Mayıs tarihleri arasında Aksaray Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla “Hands On Minds On” adlı üçüncü bir projenin de gerçekleştirmekte olduğunu  ifade eden Okul Müdürü Hızır Faruk Maraşlıoğlu, salgın sürecindeki engellerin Erasmus+ projelerinin yürütülmesini sekteye uğratmadığını, yenilikçi yaklaşımlarla bu sürecin başarıyla tamamlanacağını belirtti.



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,51% 0,13
  • EURO

    34,84% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2433,61% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı