Aksaray

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:49
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:28
  • YATSI 20:49

Aksaray Üniversitesi 07.01.2019 Haberleri

Aksaray Üniversitesi 07.01.2019 Haberleri

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Ortaköy MYO Danışma Kurulu Toplantısı Tamamlandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Ortaköy Meslek Yüksekokulu Danışma Kurulu Toplantısı tamamlandı.

İlçe ile işbirliğini geliştirmek adına yapılabilecek çalışmalar, eğitim kalitesini yükseltmeye dair yapılması gerekenler, yeni programlar gibi hususların konuşulduğu toplantıda, kamu ve özel sektör temsilcileri de hazır bulundu. Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Zeynel Abidin Koyuncu, mevcut durum ve planlamalar hakkında bilgiler verdi.

Toplantı, gündem maddelerinin konuşulmasının ardından tamamlandı.

Ağır Ceza Mahkemesi Heyetinden Nezaket Ziyareti

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, akademik birikimi şehir menfaatine kullanmak adına gayret gösterdiklerini ve bu manadaki işbirliklerini önemsediklerini söyledi.

1. Ağır Ceza Reisi İlker Akkaş ile Mahkeme Üyeleri Nurdan Babacan, Büşra Özçelik Özdemir ve Dilek Akyüz, Rektör Şahin´i ziyaret etti. Gerçekleşen nezaket ziyaretinde ASÜ´de devam eden çalışmalar ve Şehir-Üniversite işbirliklerinden söz eden Şahin, Aksaray´ın tüm değerlerinin bilimsel bir disiplin içerisinde çalışıldığını ve bunun, şehirde önemli bir külliyatın ortaya çıkması adına önemli olduğunu söyledi. İşbirliklerini şehri ve Üniversiteyi geliştirmek açısından değerli bulduklarını ifade eden Şahin, ?Üniversitemizin tüm imkânları şehrimizin hizmetindedir. Biz, içinde bulunduğumuz şehre âşık biçimde iş üretiyoruz? dedi.

Ziyaret, işbirliği içerisinde yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi şeklinde sürdü.

Üzerimize Düşen Ödevleri Yerine Getirmenin Gayretindeyiz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, spor ve sağlık alanında ihtisaslaşacak olan ASÜ´nün hem akademiye, hem de şehre çok önemli değerler kazandıracağını söyledi.

Ağaçören Kaymakamı Zikrullah Erdoğan ile Sarıyahşi Kaymakamı Sercan Sakarya, Rektör Şahin´e nezaket ziyaretinde bulundu. Konuklarına ASÜ´de devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran Prof. Şahin, 2018 yılının son günlerinde ASÜ´nün ihtisaslaşacak beş üniversiteden birisi seçildiğini anımsattı. Spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarının başladığını ve sürecin şehrin tüm dinamiklerinin işbirliği ile yürütüleceğini kaydeden Şahin, ?Alana dair akademik çalışmaların sayısı hızlı şekilde artacak. Artan bu çalışmalar yine zaman içinde üretime dönüşecek ve şehrimiz için yeni bir kapı aralayacak. Biz üzerimize düşen ödevleri en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz? dedi.

Ziyaret, yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi şeklinde sürdü. Şahin, nazik ziyaretleri münasebetiyle Kaymakamlara teşekkür etti.

Şahin, İİF Kütüphanesi Ve Kantinini İnceledi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrenciler için ideal ortamlar sağlamak adına çalıştıklarını söyledi.

İslami İlimler Fakültesi (İİF) binasına yeni yapılan kütüphane ve kantini inceleyen Rektör Şahin, tespit edilen tüm eksiklerin imkânlar ölüsünde ve mümkün olan en hızlı biçimde giderildiğini belirtti. Fakültenin alt katında bulunan kütüphanenin, öğrencilerin ders çalışması ve konu araştırması bakımından son derece işlevsel olduğunu belirten Şahin, ?Fakülte Kütüphanesinde önemli kaynaklar var. Daha detaylı incelemeler içinse öğrencilerimiz ana kütüphaneyi kullanabilirler. Yine fakültemiz ideal bir kantin imkânına da sahip oldu. Çalışmaları münasebetiyle arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz? dedi.

Şahin, kütüphanede ve kantinde öğrencilerle sohbet etti, onların taleplerini dinledi.

Güney ve Kayan´a Yüksek Lisans Tez Ödülü Verildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ´nün kendisi ile yaşıt üniversiteler arasında akademik olarak da üst sıralarda yer aldığını, bunun akademisyenlerin üstün gayretleriyle gerçekleştiğini söyledi.

Senato Toplantısı´nda iki isme, öğrencileriyle birlikte yürüttükleri Yüksek Lisans Tez çalışmaları münasebetiyle ?Başarı Belgesi? takdim edildi. Prof. Dr. Ayşegül Güney, ?2017 Yılı En Başarılı Mühendislik Bilimleri Yüksek Lisans Tez Ödülü?nü alırken, Doç. Dr. Didem Balun Kayan ise ?2017 Yılı En Başarılı Temel Bilimler Yüksek Lisans Tez Ödülü?ne layık görüldü. Toplantı öncesinde akademisyenlere belgelerini takdim eden Rektör Şahin, ?Hocalarımızı kutluyoruz. ASÜ, pek çok bakımdan, kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında üst basamaklarda yer alıyor. Akademik çalışmalar da bu alanlar içerisinde. Elde edilen tüm başarılar bir ekip çalışmasının ürünüdür. Özellikle akademik çalışmalar hocalarımızın kıymetli katkılarıyla şekilleniyor. Kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz? dedi.

Belge takdimlerinin ardından Senato Toplantısı, gündem maddelerinin konuşulmasıyla devam

 

 

 

 



Erdoğan ile Şimşek arasında 'kriz' iddialarına açıklama
Başkan Ahmet Aras Ata’nın huzurunda
9 günün bilançosu ortaya çıktı!
E-sertifika sayısı 8 milyonu geçti
Tüm sektörlerin ciroları artışta!
Büyük Meclis'te mesai yeniden başlıyor
Kırmızı ve sarı bültenliler İstanbul 'Mahzen'inde!
Kabine seçim sonrası ilk kez toplanıyor
Yurt genelinde hava sıcaklığı artıyor
Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek
Aile'den 2 bin 54 içeriğe müdahale!
Bahçeli'nin A Takımı belli oldu
İletişim'den '830 Suriyeli öğretmen atandı' iddialarına yalanlama
Saffet Sancaklı yeniden MHP'de
11,2 milyon araç otoyolları kullandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 23.9 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli