Aksaray SGK den Sosyal Güvenlik Elçilerine Sertifika

Aksaray SGK den Sosyal Güvenlik Elçilerine Sertifika

Aksaray SGK den Sosyal Güvenlik Elçilerine Sertifika

         Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından başlatılan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hayata geçirilen "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" kapsamında il il dolaşan Sosyal Güvenlik Otobüsü 30 Mayısta Aksaray´a Naci Abay ilkokuluna gelerek Sosyal Güvenlik ile ilgili bilgiler paylaşılmış,Sosyal Güvenlik çizgi Kahramanları Kit ve Kiti ile ilgili çizgi film izlettirilip kitap ve hediye verilmişti.

Yine bu proje kapsamında Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan tarafından  İl Merkezinde 3 okul ve 1 köy okulunda başarılı olan öğrencilere Kurum Başkanlığınca hazırlanan Sosyal Güvenlik Elçisi Sertifikası verildi.

İlk olarak Sosyal Güvenlik Otobüsünün uğradığı Naci Abay İlkokulu öğrencilerine, ardından ise Emlak Kredi İlkokulu, Mehmet Timur Sarrafoğlu İlkokulu, Gençosman köyü İlkokuluna giden İl Müdürü Çalışkan İlkokul 3. Sınıfta başarılı olan öğrencilere Sosyal Güvenlik Elçisi sertifikalarını verdi.

Sertifikalarını alan öğrencilere hitaben Çalışkan:"Bizim geleceğimiz sizlersiniz. Bu sertifikayla hepiniz artık birer Sosyal Güvenlik Elçisi oldunuz. Öncelikle sizler çeşitli kaynaklardan Sosyal Güvenlik Kurumumuzu ve çalışmalarını daha iyi öğrenip ailenize çevrenize, kayıt dışı çalışmanın zararlarını anlatacaksınız. Sosyal Güvenliğin bu yaşta yerleşmesinin ülkemiz ve kendi açınızdan çok fayda sağlayacaktır. Bu proje kapsamında Sosyal Güvenlik Elçisi olarak Türkiye genelinde 10.000 öğrenciye ulaşılması hedeflenmekte olup bu çerçevede Aksaray da ise 53 öğrencimize bu sertifikalardan vermiş bulunmaktayız." dedi.

Çalışkan ayrıca;Kurumun bir vakıf anlayışı içerisinde çalıştığını, çalışanlardan alınan primler, Sosyal Güvenlik  kumbarasında değerlendirilmekte ve yaşlandıklarında, hastalandıklarında kendilerinin vakıflarında bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yanında olarak yine onlara dağıtılmakta olduğunu,

Çalışkan kayıt dışılıkla mücadele kapsamında rehberliğe dayalı faaliyetlerin süreceğini bildirdi.



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik