Tarih: 30.03.2018 15:46

Aksaray Romanya´ da Resimlerle Tanıtılacak

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Üniversitesinde Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı öğretim üyesi Dr. Banu Davun, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ yı ziyaret ederek Romanya´ da düzenlenecek olan sergiye davet etti.

Aksaray Üniversitesinde Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı öğretim üyesi Dr. Banu Davun  24 -25 Nisan 2018 tarihleri arasında Romanya Köstence´de Ovidius Üniversitesi? sergi salonunda yine aynı Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr Lelia Rus Pirvan´ın davetlisi olarak  sergi açacak.  

Aksaray´ ın ağırlıklı olarak tanıtıldığı" Kapadokya " resim sergisi ve "Ihlara Güzelyurt" fotoğraf sergisi olmak üzere iki ayrı kişisel sergi açacak olan Dr. Banu Davun, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ ya sergi hakkında bilgiler verdi.

Aksaray Üniversitesi Resim-iş Eğitimi ana bilim dalı Öğretim Üyesi Dr. Banu Davun, Romanya ve Türkiye arasında bu tür  sanatsal etkinliklerle birçok kültür köprülerinin kurulmasının uluslararası ilişkilerde oldukça önemli olduğunu ve bu anlamda Aksaray´ın sahip olduğu Ihlara Vadisi gibi Dünya´ da eşi benzeri olmayan güzelliklerin tanıtılması anlamında önemli olduğunu belirterek iki ülke arasında sanat çalıştayları yapılması gibi birçok projenin gerçekleşmesi temennilerinde bulunarak Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ ya teşekkür etti.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Banu Davun´a yapmış olduğu çalışmalardan ve projelerden dolayı teşekkür etti. Başkan Yazgı, bu tür etkinliklerle projelerle Aksaray´ın tanıtılmasının gerekli olduğunu ve bu tür çalışmaların sürekli gerçekleştirilmesiyle Aksaray´ımızı sadece Türkiye´de değil ulusal platformlarda tanıtımının gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —