Aksaray Merkez de Liseler Taşınıyor

Aksaray Merkez de  Liseler Taşınıyor

Somuncu Baba Anadolu Lisesi, Osman Gazi Anadolu Lisesi ile Aksaray Kız İmam Hatip Lisesi kapasiteleri arttırılan yeni yapılan okullara taşınacak.

 

Somuncu Baba Anadolu Lisesi, Osman Gazi Anadolu Lisesi ile Aksaray Kız İmam Hatip Lisesi kapasiteleri arttırılan yeni yapılan okullara taşınacak.
Taşınacak lise binaları bazı ortaokulların ek binası ve imam hatip ortaokulu olarak kullanılacak. Vali Şeref Ataklı, merkezdeki sıkışıklığın giderilerek ikili öğretim yapan ortaokulların tekli öğretime geçeceğini liselerin de kapasitesinin arttırılarak daha geniş imkanlarda eğitim ve öğretime devam edeceğini söyledi. Vali Ataklı beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal Şube Müdürleri Kenan Yeğen, Murat Görmez ile Osman Gazi Anadolu Lisesi, Somuncu Baba Anadolu Lisesi ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yapımı devan eden ve tamamlanan okullarda incelemelerde bulundu.
Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal´dan bilgi alan Vali Ataklı, Somuncu Baba Anadolu Lisesi ve Osman Gazi Anadolu Lisesinin taşınacağı yeni binalarında da incelemede bulundu. Okulların yeni eğitim ve öğretim dönemine kadar eksikliklerinin tamamlanacağını ifade eden Vali Ataklı, şehir merkezinde bulunan liselerin yapımı tamamlanan daha büyük okullara taşınacağını böylece daha geniş imkanlarda eğitim ve öğretim yapılacağını ayrıca öğrenci kontenjan artışının da sağlanacağını belirtti.
Liselerin taşınması ile boşalan yerlere ortaokul açılarak temel eğitimde ikili öğretim yapan okulların tekli öğretime geçeceğini belirten Vali Ataklı, liselerin yeni binalarına taşınması ile merkezdeki sıkışıklığında ortadan kalkacağını söyledi.



Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek