Aksaray Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

Aksaray Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

Aksaray Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

 

Aksaray Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi. Prof.Dr.Himmet Karadal´ın moderatörlüğünü yaptığı, konuk girişimci olarak girişimcilik deneyimlerini paylaşmak üzere Yapılcanlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yapılcan´ın katıldığı programa Aksaray Ticaret Borsasi Baskanı Hamit Özkök, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Baskanı Ahmet Koçaş, Aksaray KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, Doç.Dr.Zeliha Seçkin, Yrd.Doç.Dr.Mehmet Halit Yıldırım ve TOBB Aksaray Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yeşilöz ve üyelerinin katkıları; Genç ve kadın girişimciler, girişimci adayları yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin katılımları ile gerçekleşti. Girişimciler ile girişimci adaylarının buluştuğu programda, girişimcilikte başarı ve üniversite-sanayi işbirliği konuşuldu.
Prof.Dr.Himmet Karadal, girişimciliğin geliştirilmesinde rol modelleri ile girişimci adaylarının buluşturulmasının önemini vurguladı. Beşeri sermayemizin gelişmesi açısından, üniversitede verilen teorik eğitimin uygulamayla pekiştirilmesi gerektiğini belirterek, üniversite sanayi-işbirliğinin sağlanması gerektiğine işaret etti.
Çıraklığını yapmadığınız hiç bir işin ustalığınızı yapamazsınız diye sözlerine başlayan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, girişimci adaylarına "hedefiniz kendi işinizi kurmak olsun. Hedefiniz büyük olsun. İnsan isterse ve azmederse başarabilir. Kendinizi hiç bir zaman zayıf görmeyiniz. Ancak başarı kolayca kazanılmaz, bir bedel ödenir. Zirveye ulaşmak zordur. Ama esen fırtına da zirvede kopar" dedi. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi gerektiğine inandıklarını ve Aksaray´da üniversite-sanayi işbirliğinin yeterince sağlanamadığına işaret etti.
Aksaray Ticaret Borsasi Başkanı Hamit Özkök, girişimci adaylarına "heyecanınızı eksik etmeyiniz. Her biriniz birer değersiniz, hiç bir şeyden korkmayınız, hedeflerinizi özgürce anlatınız! düşündüğünüzü çarpıcı bir şekilde sunun. Başarının sırrı hayal kurmak, hedef belirlemek ve çok çalışmaktır" dedi. Aksaray´ın bir çok sorunu olduğunu, bunları aşmak için de üniversite-sanayi işbirliğinin güçlü olması gerektiğine işaret etti.
KOSGEB Müdürü Hakan Koçak, girişimciliğin ve bu süreçte bilginin önemini anlattı.
Yapılcanlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yapılcan, yenilenebilir enerji, sağlık ve iyi tarım/organik gıda üretiminin en iyi yatırım alanları olduğuna, bunun için de güçlü bir üniversite desteğinin önemine işaret ederek, üniversitenin şehrin vizyonunu ve kültürünü belirleme noktasında aktif olması gerektiğini belirtti. Girişimci adaylarına "Araştırın! Teknik, ekonomik ve sosyal yönleriyle ayrıntılı biçimde tartışın" dedi.
Program, soru ve cevaplarla sona erdi. Girişimci adayı öğrenciler memnuniyetlerini dile getirerek, Aksaray Girişimcilik Zirvesinin periyodik olarak yapılmasını arzu ettiklerini belirttiler.



A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik

İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!