Aksaray DSİ Sulama Sezonunu Açtı

Aksaray DSİ Sulama Sezonunu Açtı

Aksaray DSİ Sulama Sezonunu Açtı

        DSİ 44 Şube Müdürü Murat Nazar yayınladığı basın bildirisinde şunları söyledi.Uluırmak sulaması 2018 yılı sulama sezonu 06.04.2018 tarihinde Sağ Sahil ana kanalına ve Uluırmak deresine sulama suyu verilerek açılacaktır. 09.04.2018 tarihinde ise sol sahil ana kanalına su bırakılacaktır.

       Bilindiği üzere sağ ve sol sahil sulamalarının bazı kısımlarında ana kanallar yerleşim alanı içerisinde kalmaktadır. Her ne kadar bu kısımlar tel çit ile çevrili olmasına ve uyarı levhası bulunmasına rağmen, levhaların söküldüğü, tel çitlerin ise zaman zaman vatandaşlar tarafından tahrip edildiği, köprü korkuluklarından suya girildiği görülmektedir.

Sulama kanalları 2-3 m. derinliğinde beton veya toprak olarak inşaa edilmektedir. Bu ve benzeri kanallarda yaz aylarında yüzme ve balık avlama yapılmamalıdır. Sulama kanallarındaki su debisi ve dip akıntısı çok kuvvetli olup,  bu nedenle dışardan bakıldığında durgun su gibi gözükmektedir. Ayrıca kanallar içerisinde bir çok yabancı cisim bulunabilmektedir. Bu ve benzeri kanallara ve  sulama tesislerine herhangi bir amaçla girmek ciddi yaralanmalara ve hatta sonu ölümle bitecek boğulma olaylarına yol açabilmektedir.

     Bu nedenle barajlarda ve göletlerde, kanallarda sulama suyunun bulunduğu zamanlarda, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından tedbirlerini almaları, bu tür tesislere serinlemek, balık avlamak veya yüzmek amacıyla ne kendilerinin ne de çocuklarının kesinlikle girmemeleri ve uzak durmaları önemle duyurulur.



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik