Aksaray

04.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:13

Aksaray Devlet Hastanesinde bir ilk daha

Aksaray Devlet Hastanesinde bir ilk daha

Aksaray Devlet Hastanesinde bir ilk daha

Koroner anjiyografi ve açık kalp ameliyatlarından sonra, CRT´ de (Kardiyak Resenkronizasyon Tedavisi) uygulanmaya başlandı.

Kardiyak Resenkronizasyon Tedavisi (CRT) ilk kez iki erkek hastaya başarı ile uygulandı.

Aksaray Devlet Hastanesi Kardiyologlarından Uzm.Dr. Oğuz Yıldırım, CRT uygulamasının kalp yetersizliği rahatsızlığı bulunan seçilmiş hastalara, semptomlarını, hayat kalitesini arttırmak ve hastaneye yatışı azaltmak için uygulandığını söyledi.

Kalp yetersizliği artmıştır

Kardiyolog Uzm.Dr. Oğuz Yıldırım, Türkiye´de 2 milyonunun üzerinde kalp yetersizliği ile yaşayan insan bulunduğunu ve kalp yetersizliğine bağlı ölen insan sayısının her geçen gün arttığını açıkladı.

Uzm.Dr.Yıldırım; ?Kalp yetersizliği hastaları son dönemlerde oldukça fazla sayıda artış göstermiştir. Kalp yetersizliğinin tam bir tedavisinin olmamasına karşın pek çok olguda hastalık süreçleri önlenebilir ve hastaların çoğu yaşam kalitelerini ve sağ kalımlarını iyileştirecek biçimde etkin bir şekilde tedavi edilebilir. Yaşam kalitelerini arttırmak, ömürlerini uzatmak amacı ile ilaç tedavileri ile birlikte mekanik destek tedavileri de geliştirilmiştir. CRT (Kardiyak Resenkronizasyon Tedavisi ) de mekanik bir yöntemdir. Bu özel kalp pili takılması, ADH KVC ünitesinin hizmete girmesi ile birlikte Aksaray´da başarı ile gerçekleştiriyoruz. İlk olarak iki hastamıza başarı ile uyguladık. Bugünden sonra da rutin olarak Aksaray Devlet Hastanesinde CRT uygulamasına devam etmeyi düşünüyoruz? dedi.

CRT Uygulaması hastaların ömürlerini uzatıyor

Uzm.Dr. Yıldırım; ?CRT uygulaması ile birlikte hasta normal günlük hayatına döner ve yaşam kalitesi artar. Hastanın kalp rahatsızlığına bağlı olarak hastaneye acil gitmeleri azalır. CRT uygulaması hastaların ömürlerini uzatır? dedi.

CRT Nedir? Tedavisi Nasıldır?

Uzm.Dr. Oğuz Yıldırım, CRT uygulamasını da şu şekilde açıkladı.

 ?Kalp yetersizliği bulunan hastaların bazılarında kalbin iki karıncığı aynı anda kasılamaz. Buda mevcut kalp yetersizliği durumunu daha da kötü hale getirir. Yani kalp pompalama işlemini gerektiği gibi yapamaz. Kardiyak resenkronizasyon tedavisinin amacı kalp karıncıklarının aynı anda kasılmasını sağlamaktır. Hasta da CRT uygulaması ile aynı anda kasılmayan karıncıkların fonksiyonları geliştirilir. Uygulama ile kalp yetersizliğine bağlı olarak gelişen problemlerin hasta üzerinde ki semptomları iyileştirilir?

?CRT aslında özel bir kalp pilidir ancak fonksiyonel olarak kalp pilinden farklıdır. Normal kalp pilinde tek yada iki bağlantı kablosu yerleştirilirken, CRT de 3 kablo bağlantısı gerekir ve en önemli bağlantı ise, kanı pompalayan sol karıncığa takılır ve CRT´nin takibi ve programlanması biraz daha karışıktır? dedi.?



İçişleri BakanYerlikaya: "Her bina umutları başlatıyor"
Ankara Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesinden iş birliği
Altınay Savunma Teknolojileri'nin talep toplama tarihi belli oldu
Başkan Yalçın: "Yüzümüzü yeniden Anadolu'ya döneceğiz"
Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit oldu
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Küçük Dostlar Kedi Kasabası'na ziyaretçi akını
Teklif Meclis'e sunuldu... Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaları artıyor!
Bakan Güler'den haritacılara ziyaret
Dervişoğlu'nun divanı belli oldu
Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak
Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı
KPSS başvuruları başladı
Aktiffelsefe 35 yılını kutladı
Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.7 ° / 1.1 ° Güneşli