Tarih: 20.03.2018 18:57

Aksaray da arıcılık ve bal üretimi artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Arıcılar Birliği Başkanı Refik İçli Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti. İçli Aksaray´ın bal üretiminin artış gösterdiğini belirterek, her yıl 50-60 yeni işletmenin kurulduğunu toplam arı işletmesinin 300´e ulaştığını söyledi.

Valilik makamında kabul ettiği İçli´den arıcılık ve bal üretimi hakkında bilgi alan Vali Pekmez; Aksaray´ın sahip olduğu bitki çeşidine dikkat çekerek bal üretiminin daha da arttırılabileceğini söyledi.

Aksaray´da arıcılık ve bal üretimini geliştirmek için Aksaray Üniversitesi Hacettepe Üniversitesi ve Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü işbirliğinde ortak bir çalışma yürüttüklerini kaydeden birlik başkanı İçli, ?Hasandağı Balı´ adı ile coğrafi işareti alıp sertifikalı üretim yapmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Hasandağı bölgesinde; tıpkı ?Anzer Balı´ gibi sadece bir bölgede bal üretimi yaparak bunu tescillemek istediklerini aktaran İçli, 2017 yılında Aksaray´da 400 tonu yerli üretici, 600 tonu gezginci üretici olmak üzere 1000 ton bal üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Ayçiçeği balında Aksaray´ın Türkiye´nin 3. üretim bölgesi olduğunu ifade eden İçli; Vali Pekmez´e destekleri nedeniyle teşekkür ederek; arıcılığı Aksaray´da daha da geliştirmek bal kalitesini daha üst seviyeye taşımak için gayret ettiklerini söyledi.

Ziyareti nedeniyle Aksaray Arıcılar Birliği Başkanı Refik İçli´ye teşekkür eden Vali Pekmez çalışmalarında başarılar diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —