AKMÜB’ten Kamuoyuna Duyurulur

AKMÜB’ten Kamuoyuna Duyurulur

 

KAMUOYUNDA DOLAŞAN, AKSARAYLI MÜTEAHHİTLERİN ,FAİZLERİN DÜŞMESİYLE KONUT FİYATLARININ ARTIRILDIĞI SÖYLENTİLERİ, TAMAMEN GERÇEKDIŞIDIR.
AFET RİSKİ ALTINDAKİ 6 MİLYONA YAKIN ÇÜRÜK YAPI İLE NEREYE KADAR ? ARTIK KENTSEL DÖNÜŞÜM MERKEZLİ YAPILAŞMA TEŞVİK EDİLMELİ, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNDEKİ BÜROKRATİK ENGELLER KALDIRILMALI!
Hepimizin bildiği gibi tüm dünya da ve ülkemiz de ortaya çıkan (covid-19) küresel salgın; iki yıldır ağır ekonomik ve yapısal teknik uyumsuzluk değişimi ile mücadele eden inşaatsektörünü derinden etkilemiştir. 
Son iki yıldır;
Başta yapı müteahhitlerin sınıflandırılması ve kayıtlarının tutulması hakkında yönetmelik olmak üzere, imar kanununda yapılan sık sık değişiklikler, yapı denetim yasasına eklenen yeni havuz sistemi, tekel fiyat uygulaması, kentsel dönüşüm yasasında ve uygulamasında yaşanan ciddi sorunlar, daha önce bir çok kez ertelenen otopark yönetmeliğindeki belirsizlik, üst yapı konut sektör müteahhitlerini adeta çalışamaz hale getirmiştir.
Kamu ihale kanunu kapsamında iş yapan müteahhitlerin son dönemdeki aşırı fiyat dalgalanmalarından, gördükleri zararların fiyat farkı kararnamesi ile karşılanmaması kamuda iş yapan meslektaşlarımızı batma seviyesine getirmiştir.Ancak; İnşaatsektörünün genel yapısal sorunlarında çözüm geliştirilmemiş, meslektaşlarımızın yeni projelere başlaması hayli zorlaşmış bu zaman diliminde sermayelerde erimiştir.
Düşük faizli konut kredisi Türkiye inşaat sektörüne ve buna bağlı olarak 250 alt sektör ile birlikte çalışan Türkiye ekonomisine nefes aldırmış, konut ihtiyacı olan ailelere de umut olmuştur.
Son 2 yıldır inşaat malzemelerine en az % 50 zam gelmesine rağmen ortalama konut fiyatları aynı kalmış, konut kredi faizlerinin düşmesi ile oluşan talebe sektör maliyetleri en azından belli bir zaman diliminde kademeli olarak fiyatlara yansıtılmalıydı.
Birliğimize bağlı üyelerimizin,neredeyse tamamı, kesinlikle fırsata bağlı olarak menfaat çizgisinden çıkmamıştır.  Yine bir kısım müteahhitler, serbest piyasa  ekonomisini değerlendirmiştir. Fiyat artıran müteahhitler varsa da kendilerinin bileceği bir iştir. Biz Müteahhitler Birliği Üyelerini bağlamamaktadır.. Bizim üyelerimizin önceliği; ürettiği konutları bir an önce satıp, elinde oluşan sermayeyle, yeniden projeye başlamaktır. Sonuç olarak,fiyat arttırdığımız zaman alım gücünün, talebin azalacağı için kendimizi kısıtlamak istemeyiz,üretimin devamlılığını sağlamayı isteriz.
Aksaray için özellikle şu konuyu da belirtmek isterim;Aksaray da üretilen konutlar, kesinlikle çevre illere ve bizim nüfusumuz dengindeki şehirlerden en uygun, daire fiyatlarının olduğu il Aksaray’ dır.  Yapılan iş kalitesi daire donanımı ve metre  kare büyüklüğüne bakarak, Türkiye’deki en uygun fiyatta satılan illerden birisidir.
Konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte, ülkemizin her yerinde konut stokları büyük oranda tükenmiştir.
Hükümetimize üst yapı müteahhitlik sektörünü ciddi manada rahatlatan bu adımından dolayı teşekkür ediyoruz.
Bütün meslektaşlarımızın mevcut inşaatlarının proje finansmanına ihtiyaç olan finansman satışlarını makul fiyat aralığında yapmaları projelerin risksiz olarak bitirilmesi açısından hayati önem arz etmektedir.
Saygı ile kamuoyuna duyurulur.      

        FATİH GÜNEŞ 
TİMFED YÖN.KUR.ÜYESİ
         AKMÜB BŞK

 



SAMİMİ DESTEĞİN 36. YILINDA GELEN PLAKET
Nurullah Ağrı’dan Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü mesajı
Ankara'nın artık 'Mahallelerinde Tiyatro Var!'
Mattia Ahmet Minguzzi’nin adı Çankaya'da yaşayacak
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Ankara'da Eylül ayında 13 bin 417 konut satıldı
Bazı bakanlıklara yeni atamalar
Midesinde 433 Gram Metamfetaminle Yakalandı
Aksaray’da 26 Milyon TL’lik Kaçak Ürün Operasyonu
Çiftçiye 471 milyon TL destek hesaplarda
Merkez'in piyasa katılımcı anketi: Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 31,77
Elmacı AVM’den Büyük Açılış: 4. Şube Aksaray’da Hizmete Girdi
CHP Kadın Kolları: “Yoksulluğu yöneten değil, yoksulluğu bitiren Türkiye için geliyoruz”
İnternetten Ekstra Gelir Elde Etmenin Güvenli ve Kolay Yolları
Kripto Eğlence: Oyun ve Blockchain Arasındaki Büyüyen Bağlantı
  • Cumartesi 18.7 ° / 15.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 13.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.3 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı