Tarih: 03.03.2016 13:50

AKÇED İzci Liderleri Azerbaycan´dan Döndü

Facebook Twitter Linked-in

AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü) Liderleri Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen ?Hocalı ve Azerbaycan´daki Şehitleri Anma Uluslararası Milli Bilinç Kampı?na katıldı.

Türkiye´den yaklaşık 100 izci liderinin katıldığı ve Azerbaycan İzcilik Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilen kampa Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü´nün altı lideri de katıldı.

22 Şubat ? 1 Mart tarihleri arasında gerçekleşen faaliyette liderlerimiz çeşitli gezi, ziyaret ve anma programlarına katıldı. Yolculuk sırasında Gürcistan İzcileri mihmandarlığında Batum´un tarihi mekanları da gezildi.

Azerbaycan Bakü´de Şirvanşahlar Sarayı ve Halveti tarikatında "Pir-i Sâni" yani tarikatın ikinci kurucusu olarak bilinen Yahyâ-yı Şirvânî hazretlerinin türbesi ziyaret edildi. Kız Kalesi Gezisi ve Türk Şehitlikleri Ziyaretleri yapıldı. 26 Şubat Cuma günü "Hocalı Katliamı Anma Yürüyüşü" ile Azerbaycan´daki kardeşlerimizin yanında olundu.

"Her Şehit İçin Bir Ağaç Dikme" etkinliklerine katılan liderlerimiz 613 şehit anısına 613 zeytin fidanı dikiminde bulundu. Azerbaycan´da bulunan bir ilk mektep ziyareti yapıldı. Burada Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerin Türkiye - Azerbaycan dostluğu adına okuduğu şiirler hepimizi duygulandırdı. Daha sonra okul bahçesinde bulunan şehitlik ziyaret edildi.

Bakü´deki son gecemizde Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı bir lise ziyaret edildi ve bu lisede kamp ateşi programı icra edildi.

Dönüş yolunda Azerbaycan´ın  ikinci büyük şehri olan Gence gezisi yapıldı. Burada tarihi Cuma Mescidi (Şah Abbas Camii) ve "Leyla ile Mecnun" ?Hüsrev ile Şirin? mesnevisinin ünlü şairi Nizami Gencevi´nin türbesi de ziyaret edildi.

Gürcistan´ın Tiflis ve Batum şehirlerinin ardından Sarp sınır kapısından Türkiye´ye giriş yapıldı. Giresun İzci Evinde gecelendikten sonra 1 Mart Salı günü faaliyete katılan tüm liderler ve izci gönüllüleri memleketlerine döndüler.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —