Aile'den 'Evde Bakım' destekleri yatırılıyor

Aile

Aile'den 'Evde Bakım' destekleri yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı.

Bakan Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 10 bin 125 lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, “Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 5,4 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Aylık ortalama 544 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.



“Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” Programı Başladı: İlk Buluşma Yoğun İlgi Gördü
Aksaray’da Kaçakçılık ve Tefecilik Operasyonu: 4 Tutuklama
Aksaray'da Kaçak Elektronik Operasyonu: 2 Şüpheliye Adli İşlem
Ankara'da kuraklık alarmı
FOMGET'ten Başkentli taraftara çağrı
Akademi Ankara eğitimleri tam gaz
Zeydan Karalar'dan 'hükümet'e çağrı
Doğum yardımı mayısta başlıyor
Aksaray'da Palamut Festivali ile Doğa Sevgisi Yeşerdi
Başkan Zeydan Karalar; “Merkezi yönetim belediyelerimizin yanında olmalı”
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Kurtulmuş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
Ankara’da kuraklık alarmı: Acil eylem planı masaya yatırıldı!
Diyarbakır'daki o merkezin adına 'şehit' unvanı eklendi
Mehmet Mesut Çakmak, TUSAF’ın yeni başkanı oldu
  • Cumartesi 25.2 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.4 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.1 ° / 9.6 ° Güneşli