Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'Enes Kara' paylaşımlarına yayın yasağı

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'Enes Kara' paylaşımlarına yayın yasağı

Elazığ’da intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharından önce çektiği videonun sosyal medya ve internet sitelerinde paylaşılması üzerine, çocukların ve gençlerin ruh sağlığının korunması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yasal girişim başlattı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yasal mevzuat uyarınca çocukların ruh sağlığını bozabilecek, şiddete ve intihara yönlendirebilecek, intiharı özendirebilecek söz konusu videoyu içeren paylaşımların yayından kaldırılması ve erişimin engellenmesi Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nden talep edildiği belirtilerek, talebin mahkeme tarafından kabul edildiğinin altı çizildi.

Bakanlık açıklamasında, "Bu gibi içeriklerin her yaştan çocuğun erişimine açık mecralarda paylaşılması, çocukların sağlıklı psikolojik gelişimine zarar vermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, çocuklarımızı her türlü tehlikeli içerikten koruma görev ve sorumluluğumuzu hassasiyetle yerine getirmekte kararlıyız. Tüm kamuoyunu da bu noktada hassas davranmaya davet ediyoruz" denildi.

Hatırlanacağı gibi Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ'da bir binanın 7. katından atlayarak yaşamına son vermişti. Kara, olaydan önce çektiği videoda ise kaldığı yurtta baskılara maruz kaldığını ve psikolojik olarak yorulduğunu söylemişti.



Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ASÜ’de Öğrencilerle Buluştu
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Partisinden İstifa Etti
Sözleşmeli öğretmenlikte ek atamalar belli oldu
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir
Numan Kurtulmuş, KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nu kabul etti
Kırklareli Emniyeti'ne yerli kriptolu telsiz sistemi kuruldu
İzmir’de 1 ton 346,5 kg uyuşturucu madde ele geçirildi
Emekli maaşları 14 Mart’tan itibaren ödenecek
Dervişoğlu: Hürmüz Boğazı’ndaki kriz Türkiye’de hayat pahalılığını büyütür
Mardin 1969 Spor'da Bülent Akan dönemi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahların susması için umudumuzu kaybetmedik
Kahramanmaraş Göksun'da deprem!
Burhanettin Duran: Basın mensuplarının haklarını iyileştirmeye devam edeceğiz
Ankaralılar metroda kesintisiz iletişimle yol alıyor
Gıdalara ilişkin yeni tebliğ yayımlandı... Milyon ürünü etkileyecek değişiklik!
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli
  • Cumartesi 9.4 ° / 5.6 ° Güneşli