Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'Enes Kara' paylaşımlarına yayın yasağı

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'Enes Kara' paylaşımlarına yayın yasağı

Elazığ’da intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharından önce çektiği videonun sosyal medya ve internet sitelerinde paylaşılması üzerine, çocukların ve gençlerin ruh sağlığının korunması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yasal girişim başlattı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yasal mevzuat uyarınca çocukların ruh sağlığını bozabilecek, şiddete ve intihara yönlendirebilecek, intiharı özendirebilecek söz konusu videoyu içeren paylaşımların yayından kaldırılması ve erişimin engellenmesi Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nden talep edildiği belirtilerek, talebin mahkeme tarafından kabul edildiğinin altı çizildi.

Bakanlık açıklamasında, "Bu gibi içeriklerin her yaştan çocuğun erişimine açık mecralarda paylaşılması, çocukların sağlıklı psikolojik gelişimine zarar vermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, çocuklarımızı her türlü tehlikeli içerikten koruma görev ve sorumluluğumuzu hassasiyetle yerine getirmekte kararlıyız. Tüm kamuoyunu da bu noktada hassas davranmaya davet ediyoruz" denildi.

Hatırlanacağı gibi Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ'da bir binanın 7. katından atlayarak yaşamına son vermişti. Kara, olaydan önce çektiği videoda ise kaldığı yurtta baskılara maruz kaldığını ve psikolojik olarak yorulduğunu söylemişti.



Başkan Tugay: Halkın gerçek sorunları konuşulmalı
BUSİAD Armağan Öztürk'ü ağırladı
İzmir dev ulaşım projeleri bir bir bitiyor
Aksaraylı İş İnsanı Ersin Coşkun Antalya’da Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti
2025’in dönüm noktaları Osmangazi’de konuşuldu
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü sanatla kutlandı
ABB'den Başkent trafiğine 'kaynak' önlemi
Eskil’de Üç Ayların Habercisi Şivlilik Coşkuyla Kutlandı
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu KYK Aksaray Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti
7 YILDA 1468 METRUK YAPININ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ
AKSARAY’DA ASBEST BORULARIN YÜZDE 95’İ YENİLENDİ
Kuvvetli kar yağışına dikkat! Meteoroloji uyardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem konutu açıklaması
TFF açıkladı: 9 hakem PFDK’ya sevk edildi
Bazı bakanlıklara yeni atamalar
  • Pazar 5.7 ° / 2.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 4.9 ° / 2.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 8.9 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı