AFAD'dan İzmir ve Bilecik'e 60 milyon TL acil yardım ödeneği

AFAD

AFAD'dan İzmir ve Bilecik'e 60 milyon TL acil yardım ödeneği

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir, Bilecik ve Hatay’daki orman yangınları sonrası 50 binden fazla vatandaşın tahliye edildiğini, Bilecik ve İzmir için “Genel Hayata Etkililik Kararı” alındığını ve AFAD’ın 60 milyon TL acil yardım ödeneği gönderdiğini açıkladı. Bilecik Valiliği de yangınlara ilişkin bölgedeki son durumu paylaştı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir, Bilecik ve Hatay’da devam eden orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı.

Yangınlar dolayısıyla 50 binden fazla vatandaşın güvenli bölgelere tahliye edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, ilk tespitlere göre Bilecik’te 64 konut, 3 iş yeri ve 20 ahır, İzmir’de ise 132 konut ve 1 iş yerinin hasar gördüğünü bildirdi.

İKİ İL VALİLİĞİ'NE 30'AR MİLYON TL ACİL ÖDENEK

Bilecik ve İzmir için “Genel Hayata Etkililik Kararı” alındığını duyuran Yerlikaya, AFAD tarafından her iki ilin valiliğine 30’ar milyon TL olmak üzere toplam 60 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiğini açıkladı.

Yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yerlikaya, “Devletimiz tüm kurumlarıyla vatandaşlarımızın yanındadır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1939645563189776411

Yangınlara karşı müdahale çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

BİLECİK'TE SON DURUMLA İLGİLİ VALİ SÖZER'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer de, Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Yangınların ekiplerin yoğun mücadelesiyle kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Sözer, Köprücek, Tongurlar ve Soğucakpınar köyleri ile bağlılarının İçişleri Bakanlığı onayıyla “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini duyurdu.

Yangınlarda 100 bina ve 118 bağımsız bölümün hasar gördüğünü ifade eden Sözer, barınma ihtiyacını karşılamak için konteyner kurulumlarının başladığını, vatandaşlara 72 bin TL konteyner ve eşya desteği, kendi imkanlarıyla barınmayı tercih edenlere ise 162 bin TL nakdi yardım sağlanacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Bilecik Valiliği’ne ilk etapta 30 milyon TL acil yardım ödeneği aktarılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde tarım ve hayvancılık zararlarının tespit çalışmaları sürüyor.



Tarım ve Orman'dan Çubuk’taki yem sektörüne teknik ziyaret
MKE'nin 'Nüfuz Edici Bomba'sı engel tanımıyor!
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreciyle fiyat istikrarına odaklanıyoruz
HEMBA'dan 3 milyon kişi faydalandı... Bilgisayar İşletmenliği HEMBA'nın gözdesi
Emine Erdoğan’dan 'Koruyucu Aile Günü'nde anlamlı mesajlar
1 TL'lik kayısı paylaşımı 1,4 milyon TL cezaya patladı! Yanıltıcı paylaşıma milyon liralık ceza!
Muharrem İnce'den Saraçhane çağrısı
Atlı Jandarma Timleri Denizli ve Gaziantep’te
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Dışişleri Bakanı'nı kabul etti
İzmir Büyükşehir'den yangınların bilançosu
AFAD'dan İzmir ve Bilecik'e 60 milyon TL acil yardım ödeneği
Efkan Ala’dan 17-25 Aralık iddialarına yalanlama!
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 38,16 arttı... Ulaştırma ve depolama hizmetinde artış
30 Haziran Koruyucu Aile Günü Aksaray’da Anlamlı Bir Programla Kutlandı
Türkiye’de son 3 günde 263 yangın!
  • Pazartesi 26 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Salı 28.2 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli