Adana merkezli 20 ilde SİBERGÖZ-23 operasyonu

Adana merkezli 20 ilde SİBERGÖZ-23 operasyonu

Adana merkezli 20 ilde SİBERGÖZ-23 operasyonu

"SİBERGÖZ-23" operasyonlarında 146 şüpheli yakalandı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 20 ilde eş zamanlı düzenlenen "SİBERGÖZ-23" operasyonlarında 146 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince Adana merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak olmak üzere 2️0 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-23” operasyonlarında şüphelilerin; Meta Trader-4, Meta Trader-5 ve Vakıf Capital Yatırım isimli mobil uygulamalar ve sabit telefon numaraları üzerinden, vatandaşlarla “Forex Yatırım Vaadiyle Yüksek Kazanç” sağlamak teması üzerinden iletişime geçtikleri,Sahte yatırım uygulamaları üzerinden gerçek olmayan kazançları gösterip, vatandaşlardan para talep ederek yaklaşık 1 Milyar TL hesap hareketliliği bulunduğu ve haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu: 2 adet ruhsatsız tabanca,2 adet pompalı av tüfeği,⁠35 adet Kripto varlık madenciliği cihazı,2 Milyon 596 Bin TL ve çok miktarda altın, döviz ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Ayrıca Yaklaşık 300 Milyon TL değerinde taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmak üzere adli işlemler başlatıldı.



ORTAKÖY, TARİHİNİN EN BÜYÜK HİZMETLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR
Başkent’te yılbaşı hazırlıkları tamamlandı
Elektrik, doğal gaz ve diğer piyasalarda 2026'lık güncelleme
MKE'den deniz platformlarına yeni kalkan! BALKIN testlerden başarıyla geçti
HÜRJET’ten tarihi ihracat başarısı
İçişleri Bakanlığı'ndan yılbaşı tedbirleri: 325 bin personel sahada olacak
Kastamonu’da AFAD’tan karla mücadelede insan odaklı hizmet
Alkollü içki sektöründe 2026 yılı hizmet ve izin bedelleri güncellendi
Ankara'da tren sürücüsü seyir halindeyken rahatsızlandı!
AKSARAY’DA EĞİTİME KAR ENGELİ: 31 ARALIK’TA OKULLAR TATİL
ZİHİNSEL ÖZÜRLÜLER GENEL MERKEZİN’DEN “AKSARAY MANİFESTOSU”
Yoksulluk 2025'te geriledi... En düşük yoksulluk çekirdek aile olmayan hanelerde
Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelesine yönelik iddialar asılsız
Uzaktan Çalışmanın 5 Faydası: Verimlilikten Yeteneğe, Yeni Nesil İş Modeli
Devlet korumasındaki 65 bin 534 genç kamuya atandı
  • Çarşamba 5.7 ° / 2.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 2.5 ° / -1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 3.4 ° / -4 ° Güneşli