Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Yangında çocuklarını bulamayan annenin feryadı yürekleri dağladı

   Yangında çocuklarını bulamayan annenin feryadı yürekleri dağladı

      Aksaray’da 5 katlı apartmanın 1. katındaki balkonda çıkan yangında apartman ve daireler duman altında kalırken, dışarıda olan ve çocuklarının evde olduğunu zanneden annenin feryadı yürekleri dağladı.
Yangın, Nakkaş Mahallesi Nakkaş Caddesi Topaçoğlu Apartmanının 1.kattaki dairesinin mutfak balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1. kattaki dairede kiracı olarak oturan Yabancı uyruklu Mohammad Elhamoud’un mutfak balkonunda bulunan çekyat bilinmeyen bir nedenden yanmaya başladı. Balkondan yükselen alevler kısa sürede balkonun kapı ve pencerelerine de sıçrayarak mutfağa kadar ulaştı. Yangın nedeniyle daire başta olmak üzere apartmanın içi ve diğer dairelerde duman altında kaldı. Alevleri ve dumanları fark eden apartman sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Çağrı merkezi tarafından olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri apartmanı tahliye ederken, Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri hem yerden, hem de itfaiye merdiveni ile yangına müdahale etti. Balkonunda yangın çıkan dairede kiracının bulunmaması üzerine itfaiye ekipleri kapıyı kırarak içeriye girdi.

Çocuklarını bulduktan sonra gözyaşlarıyla onlara sarıldı
Olay yerinde büyük paniğin yaşandığı sırada bir annenin feryatları yürekleri dağladı. Yangın çıkan apartmanda oturan ve yangın sırasında dışarıda olan 2 çocuk annesi yabancı uyruklu Azize El Mahmoodi (39), 2 çocuğunun evde olduğunu zannederek gözyaşları içinde çocuklarını aradı. Defalarca apartmana girmek isteyen anne ve yakınlarını polis ekipleri güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırırken, apartman sakinleri anneyi sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre sonra oturdukları evin önüne gelen 2 çocuğunu gören anne gözyaşları içinde çocuklarına sarılarak ağladı. Çocukların karşı apartmandaki bir komşularında olduğu öğrenilirken, anne uzun süre çocuklarına sarılarak ağladı.

Dumandan etkilenen 5 kişiye 112 ekipleri müdahale etti
Dumanlara teslim olan apartmanda 3’ü çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. Olay yerinde hazır bulunan 112 Acil Yardım ekipleri dumandan etkilenen apartman sakinlerine olay yerinde müdahale etti. Ambulansların içerisinde müdahaleleri yapılan vatandaşlara oksijen takviyesi verilirken, bir süre ambulansta yapılan sağlık kontrollerinin ardından kendilerine gelmeleri sonucu vatandaşların tedavileri tamamlandı. Yangın ise yaklaşık 2 saat süren çalıma sonucu tamamen söndürülürken, mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu