Don Olayına Karşı Su Sayaçlarına Dikkat

  Don Olayına Karşı   Su Sayaçlarına Dikkat

Soğuk kış günlerinde meydana gelen, ‘Su sayaçlarının donarak zarar görmesi’ konusunda Aksaraylılara uyarılarda bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, “Donan sayaçlara hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmeyin. İlk müdahale olarak vananın kapatılması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, kış aylarında sıfırın altına düşen hava sıcaklıklarının, su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını hatırlatarak Aksaraylıları sayaçlarının donmaması için önlemler almaları konusunda uyardı. Abonelere ait su sayaçlarının korunmasının, abonelerin sorumluluğunda olduğunu açıklayan Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, sayaçların soğuğa ve dış etkenlere karşı korunmasız bırakıldığı takdirde donarak zarar görebileceğini hatırlattı.

ATEŞLE MÜDAHALE ETMEYİN

Abonelerin, donan sayaçlara hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmemeleri gerektiğine dikkat çekildi ve açıklamaya şöyle devam edildi “Sayaçlara bu şekilde müdahale edilmesi halinde tesisat ve borularda büyük zararlar meydana gelmektedir. Bu da hem maddi hem de tamirin daha uzun bir sürede yapılması anlamına gelir. Sayaçlar ile açıkta kalan su boruları, izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalı. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde tanzim edilmeli.

ÖNCELİKLE VANAYI KAPATIN

Su sayacının donması halinde, patlayan sayaçtan akan su diğer sayaçların da donmasına neden olur. Bu nedenle ilk müdahale olarak vananın kapatılması gerekiyor. Bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerimizin Alo 185 no’lu arıza hattımızı aramaları takdirde ekiplerimiz en kısa sürede arızaya müdahale ederek yardımcı olacaktır.”



Ankara itfayesi gücüne güç katıyor
Kayseri'nin ilk medresesinde restorasyon zamanı
Kayseri pastırmasının coğrafi işareti tarihi bir kazanım
Yayman: Sanatın ve sanatçılarımızın yanındayız
Bakanlıktan etiket devrimi
Çok kuvvetli yağış geliyor
UBK’dan Çanakkale’de medya çalıştayı
AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
Türkiye’nin toplam Sera Gazı Emisyonu 2024’te 584,5 milyon ton CO2 eşdeğerine ulaştı
Altıncı milli deniz topu da Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi
Kocaeli Büyükşehir'in filosuna 4 ayda 123 otobüs
Ankara Büyükşehir itfaiyesi gücünü artırıyor
Aydın’da 101 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
Orman ve gümrük muhafaza personeline ücretsiz ulaşım 'Resmi'leşti
En acı biber oldu! Fahiş fiyata 1,8 milyon TL ceza kesildi
  • Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.3 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 8.9 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu