7 ilde 7 suç örgütüne büyük darbe! Hesaplarda 251 milyon TL'lik hareket

7 ilde 7 suç örgütüne büyük darbe! Hesaplarda 251 milyon TL

7 ilde 7 suç örgütüne büyük darbe! Hesaplarda 251 milyon TL'lik hareket

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarmanın son bir haftada 7 ilde düzenlediği operasyonlarda dolandırıcı, tefeci ve göçmen kaçakçılarından oluşan 7 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Şüphelilerin hesaplarında 251 milyon TL’lik hareket tespit edildi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik önemli bir başarı elde edildiğini açıkladı.

Son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 67 şüpheli yakalandı; bunlardan 42’si tutuklanırken, 23’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. İki şüphelinin işlemleri ise sürüyor.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, şüphelilerin son 5 yılda toplam 251 milyon TL’lik hesap hareketi olduğu belirlendi. Operasyonlarla, hırsızlık, dolandırıcılık ve tefecilik gibi suçlardan vatandaşların zarar görmesinin önüne geçildi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/2003323646765334877

Soruşturmalar kapsamında; Denizli’de organize iş yeri hırsızlığı, Yalova’da nitelikli dolandırıcılık, İzmir’de enerji kablosu hırsızlığı, Iğdır’da göçmen kaçakçılığı, Muğla’da tefecilik ile Tekirdağ ve Şanlıurfa’da terör örgütü bağlantısı iddiasıyla dolandırıcılık suçlarının işlendiği tespit edildi.

Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal, nakit para ve ziynet eşyası ele geçirilirken, Bakan Yerlikaya “Vatandaşlarımızın huzurunu bozan organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi.



TBMM Libya tezkeresini onayladı... TSK’nın Libya görevi 24 ay uzatıldı
Özgür Özel: Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız
EPDK'dan elektrik piyasasına iki önemli ayar
PAYCO’ya yasa dışı bahis ve kara para soruşturması!
Ankara Keçiören'de 'Deliler Koğuşu' yüreklere dokundu
Ankara Keçiören'de Yıldırım Gürses anısına konser
7 ilde 7 suç örgütüne büyük darbe! Hesaplarda 251 milyon TL'lik hareket
TDK 2025 yılının kelimesini oylamaya açtı
HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA OTOPARK VE ŞARJ İSTASYONU ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
ASÜ Kalite Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yurt geneli bugün parçalı bulutlu
Aksaray Üniversitesi’nin Otizmli Çocuklara Yönelik Projesi TÜBİTAK Desteği Kazandı
Balıkesir’de çocuk ve yetişkinlere tiyatro keyfi
Muğla Büyükşehir, kooperatiflerle kahvaltıda buluştu
Perakende ticarette 2026 yılı idari para cezaları belli oldu
  • Salı 12.5 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 13.3 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Perşembe 11.8 ° / 9.8 ° false