6.Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Aksaray da Gerçekleştirildi

6.Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Aksaray da Gerçekleştirildi

6.Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi Aksaray da Gerçekleştirildi


Altıncı Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’nde 26 ülkedeki 104 üniversiteden 184 akademisyenin hazırladığı bilimsel bildiriler çevrimiçi olarak Nora, Aksaray, Ihlara ve Helvadere isimli salonlarda sunulmuştur. Toplam 1145 bildirinin sunulduğu Uluslararası EMI Girişimcilik ve Sosyal Bilimler Kongresi’nin ilki ve üçüncüsü Lefkoşa’da, ikincisi Kapadokya’da, dördüncüsü İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, beşincisi Kuzey Makedonya International Vision University, altıncısı ise 16-18 Eylül 2021 tarihlerinde Bosna Hersek International Gorazde University ev sahipliğinde; Aksaray Bilim Merkezi, Yessenov University (Kazakistan), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, University of Prizren (Kosova), Yessenov University (Kazakistan) ve CEOTEKMER işbirliğiyle düzenlenmiştir. Kongre Başkanı Prof. Dr. Himmet KARADAL, Doç. Dr. A. Mohammed ABUBAKAR ve Doç. Dr. Muhammet SAYGIN ile International Gorazde University kurucusu Doç. Dr. M. Naci EFE ve Edina BRUTUS açılış programında kongre hakkında bilgi vermişlerdir. 
“Kriz Döneminde Girişimcilik” konulu açılış panelinde Prof. Dr. Mustafa TÜMER’in moderatörlüğünde Yeni Zelanda, Romanya, Birleşik Krallık, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkelerden katılan akademisyenler sunumlarını yapılmışlardır. Kongre kapsamında Aksaray özel oturumu yapılmış, Prof. Dr. Himmet KARADAL’ın moderatörlüğünde Doç. Dr. İnci ERDOĞAN TARAKÇI ve Doç. Dr. Yavuz AKÇİ tarafından Aksaray Bilim Merkezi’nde “Aksaray İli Marka Değeri Araştırması” başlıklı bir çalışmanın sunumu yapılmıştır. Aksaray’da yaşayan 2.276 kişiden elde edilen verilerin analizine göre; Aksaray’da yaşam tarzının aileler ve çocuk yetiştirmek için çok uygun olduğu, doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve inanç merkezlerinin özgün bir üstünlüğe sahip olduğu tespit edilmiş; Buna karşılık, kentin marka değerinin geliştirilmesi gerektiği, kentte sosyal-kültürel etkinlikler ile kentin tanıtım faaliyetlerinin artırılması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Katılımcıların Aksaray denildiğinde akıllarına Hasandağı ve Ihlara Vadisi gelmektedir. Aksaray’ın güçlü yönünün coğrafi konumu ve gelişen sanayisi; kentin zayıf yönünün ise kuraklık ve tanıtım eksikliği olduğu tespit edilmiştir. Aksaray Belediye Başkanı Dr.Evren DİNÇER ve Aksaray Milletvekili Cengiz AYDOĞDU araştırma sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler yapmıştır. 
Yine kongre kapsamında Doç. Dr. Muhammet SAYGIN’ın moderatörlüğünde “Oda ve Borsaların Kentlerin Kalkınmasındaki Rolü” başlıklı bir panel düzenlenmiştir. Panelde Aksaray TSO Başkanı Cüneyt BAĞDADİ GÖKTAŞ, Gerede TSO Başkanı Ersin KAŞKA, Aksaray Borsa Başkanı Hamit ÖZKÖK ve Karaman TSO Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN tarafından konuyla ilgili sunumlar yapılmıştır. Kongrenin kapanış oturumunda akademik değerlendirmeler yapılmış, “En İyi Bildiri” ödülüne layık görülenler ödüllendirilmiştir.

 



IHF Başkanı Dr. Hassan Moustafa Türkiye'de

İlklerin kadın hakem ikilisi Avrupa Ligi Finali'nde

Nilüfer’in genç sultanları finale çıktı

Hentbolda şampiyon Konyaaltı Belediyesi

Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu

Pedallar eş zamanlı çevrildi

Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı