5,3 milyar TL'lik evde bakımlar hesaplarda

5,3 milyar TL

5,3 milyar TL'lik evde bakımlar hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 5,3 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılından bu yana engelli bireylerin öncelikle aile ortamında desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen önemli bir aile odaklı bakım hizmeti olduğunu vurguladı.

Evde Bakım Yardımı kapsamında 2025 yılı Ocak-Temmuz döneminde hak sahibi başına aylık 10 bin 125 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Göktaş, “Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 5,3 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık. Hali hazırda 536 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Yapılan bu ödemeyle birlikte 2025 yılı içinde bugüne kadar toplam 37,4 milyar liralık destek sağladık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

EVDE BAKIM YARDIMI 11 BİN 702 LİRAYA YÜKSELDİ

Bakan Göktaş, Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya yükseldiğini belirterek, artışlı ödemelerin Ağustos ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.



BAE Başkanı Ankara'da
İletişim Başkanı Duran'dan İsrail’in Suriye saldırılarına kınama
Teknopark ve Tıp Fakültesi Temel Bilimler binaları hızla tamamlanıyor
KGK’dan sürdürülebilirlik raporlamasına yönelik yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı’ndan dampinge karşı önlemlere yeni tebliğ!
'Narkokapan-Adana 2'de 130 torbacı yakalandı!
Ankara Keçiören'de personele 'sağlıklı yaşam' eğitimi
MEB’den Bursa’daki LGS iddialarına yalanlama!
Şehit öğretmen Yılmaz'a Bakan Tekin'den anma mesajı
Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Ticaret'ten uluslararası 3 gözetim şirketine faaliyet yasağı!
Konya, 15 Temmuz’da tek yürek oldu
Harita Mühendisi Halil Gök, 20 yıldır cebinde çiçekle çevreyi güzelleştiriyor... 365 gün cebinde çiçek taşıyor
5,3 milyar TL'lik evde bakımlar hesaplarda
Sabahın ilk ışıklarıyla Şarköy ve Ayvacık'ta mücadeleye devam
  • Çarşamba 32.2 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 32.7 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 35.5 ° / 20.1 ° Güneşli